Šport > Nogomet
19 ogledov

Znanih Hrvatov Slovenija ne zanima

Nekdanji hrvaški plavalec Gordan Kožulj je bil edini, ki je dejal, da bo na SP p Žurnal24 main
Hrvaški spletni portal Tportal je znane hrvaške osebnosti povprašal, za koga bodo prihodnje leto navijali na SP v nogometu. Španci so jim bolj pri srcu kot Slovenci in Srbi.

Hrvaška nogometna reprezentanca je bila v kvalifikacijah za SP 2010 v Južnoafriški republiki neuspešna in v Afriko ne bo odpotovala. Za koga bodo torej pesti stiskali naši južni sosedje? Tportal je naredil raziskavo med znanimi Hrvati, ki jih tekme Slovenije in Srbije naj ne bi preveč zanimale, pač pa bodo pred televizijski sprejemnik prikovani, ko bodo igrali Španci.

Nogometaš Silvijo Marič pravi: "Z zanimanjem bom spremljal Anglijo, ker že dolgo niso naredili nič odmevnega. Pri Otočanih sem navdušen nad igralci sredine igrišča. Kar zadeva Slovence in Srbe, za njih ne bom navijal, saj držim pesti zgolj za tiste, ki so mi všeč."

Nekdanji hrvaški košarkarski reprezentant Veljko Mršić ne spada v krog tistih, ki z veseljem pričakujejo SP v Južnoafriški republiki. Vzrok? Neigranje Hrvaške. "Glede na to, da je Hrvaška izpadla, moram priznati, da nimam favorita, za katerega bo bilo moje srce. SP bom spremljal, vendar bolj tekme, v katerih se bodo udarile velike reprezentance," meni Mršić. Za Slovenijo bo pesti držal nekdanji odlični plavalec Gordan Kožulj. "Za Slovence bom gotovo navijal, saj so naši sosedje. Moji favoriti so Španci. Mislim, da so zmožni vsega."

Hrvaški estradniki delijo mnenje s športniki in pravijo, da nekega posebnega navijaškega naboja po izpadu Hrvaške pač ne bo. Eden najbolj prepoznavnih hrvaških obrazov s televizije Tarik Filipović o navijanju med SP pravi: "Po izpadu Hrvaške in BiH do drugih ekip ne gojim posebnih emocij. Zelo težko sem sprejel poraz Ćira Blaževića in njegovih fantov. Vendar so mlada ekipa. Morda jim uspe naslednjič." Medtem ko bo glasbenik Boris Novković navijal za lep in kakovosten nogomet, pa njegov glasbeni kolega Tony Cetinski pravi: "Nogometa ne bom spremljal po principu bližje domu, bližje srcu. Všeč so mi reprezentance Latinske Amerike in Španije. V tem krogu bom iskal svoje favorite."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.