Šport > Nogomet
12 ogledov

Zoumo kupili in ga takoj vrnili

Kurt Zouma EPA
Angleški nogometni prvoligaš Chelsea je izpeljal prestop mladega francoskega branilca Kurta Zoume, ki pa ostaja v Franciji.

Pri londoskem Chelseaju so dejavni tudi na zadnji dan prestopnega roka. Jose Mourinho se je odločil, da svoj klub okrepi z mladim branilcem francoskega St Etienna Kurtom Zoumo. Devetnajstletnik je po pisanju medijec Chelsea stal 12,5 milijonov funtov, pogodbeno pa se je mordim zavezal vse do leta 2020.

Zouma pa bo moral na debi v dresu trenutno tretjega kluba Premier lige še nekoliko počakati. Vodstvo kluba se je namreč odločilo, da ga nemudoma vrne St Etiennu, kjer bo do konca sezone ostal kot posojen nogometaš. Mladi francoski reprezentant prihaja v klub kot dolgoročna zamenjava za kapetana Johna Terryja, ki pri 33 letih pred seboj nima več veliko igralnega časa.

"Je igralec z dobrim potencialom in je fizično dobro pripravljen. A ena stvar je biti fizično pripravljen, nekaj drugega pa biti taktično pripravljen," je o najnovejši okrepitvi kluba dejal trener Jose Mourinho, ki se zaveda, da bo Zoumi igranje tekem v francoski prvi ligi bolj koristilo kot sedenje na londonski klopi. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.