Šport > Nogomet
27 ogledov

Žreb določil pare LP in pokala Uefa

V Nyonu so izžrebali četrtfinalne in polfinalne pare nogometne Lige prvakov ter Žurnal24 main
V švicarskem Nyonu so izžrebali četrtfinalne pare nogometne Lige prvakov. Manchester United se bo pomeril z Romo, Barcelona s Schalkejem, Chelsea s Fenerbahčejem, Arsenal pa z Liverpoolom.

V švicarskem Nyonu so izžrebali četrtfinalne pare nogometne Lige prvakov, v kateri se bodo za naslov najboljšega merili štirje britanski nogometni klubi ter po en nemški, španski, turški in italijanski. Žreb je določil, da se bodo v četrtfinalu pomerili naslednji pari: Roma : Manchester United, Arsenal : Liverpool, Fenerbahče : Chelsea in Schalke : Barcelona. Prvozapisana ekipa bo v četrtfinalu prvo tekmo igrala na domačem igrišču – te tekme so na sporedu 1. in 2. aprila, povratna četrtfinalna srečanja pa bodo teden pozneje.


Kroglice so se poigrale z usodo moštev v Ligi prvakov in pokalu Uefa. © Action Images

 
Z žrebom so določili tudi polfinalne pare. Tako se bosta na prvi polfinalni tekmi pomerila zmagovalca srečanj med Manchestrom in Romo oziroma Schalkejem in Barcelono, na drugi pa boljša iz dvoboja med Arsenalom in Liverpoolom oziroma Fenerbahčejem in Chelseajem. Polfinalna srečanja se bodo sicer igrala 22. in 23. aprila, povratna pa 29. in 30. aprila. Finale bo v Moskvi 21. maja.

Po žrebu četrtfinalnih parov za Ligo prvakov je bil na vrsti tudi žreb parov za pokal Uefa . Četrtfinalni pari so naslednji: Bayer : Zenit , Rangers : Sporting , Bayern : Getafe in Fiorentina : PSV . Prve tekme bodo na sporedu tretjega aprila, povratne pa 10. Klubi, ki so zapisani prvi, bodo prvo tekmo igrali doma. Izžrebali so tudi pare polfinalnih obračunov. Tako se bosta za vstop v finale pomerila zmagovalca dvobojev Bayern : Getafe in Leverkusen : Zenit ter zmagovalca dvobojev Rangers : Sporting in Fiorentina : PSV. Polfinalna srečanja bodo na sporedu 24. aprila in 1. maja. Finale bo odigran na Manchester Stadiumu 14. maja.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.