Šport > Nogomet
13 ogledov

Žreb: Estoncem Irci, Bosni spet Portugalci!

Cristiano Ronaldo in Jose Mourinho sta dobila nagradi časopisa Marca EPA
Žreb dodatnih kvalifikacij za nastop na Euru 2012 je Estoniji, junakinji slovenske skupine C, namenil obračun z reprezentanco Irske. Bosna in Hercegovina se bo tako kot v dodatnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2010 pomerila s Portugalci. Turčija in Hrvaška bosta obudili spomin na šokantno četrtfinale Eura 2008, Črnogorci pa bodo gostovali na Češkem.

Rahel déjà vu je zavel po krakovskem hotelu Sheraton, kjer je poljska nogometna legenda in ambasador prihajajočega Eura 2012 Zbigniew Boniek določil usodo reprezentanc, ki bodo pot proti Poljski in Ukrajini iskale v dodatnih kvalifikacijah. Kroglice so tako spet zrežirale obračun Portugalska - Bosna in Hercegovina, ki je bil na sporedu že v bitki za svetovno prvenstvo 2010, ko so bili uspešnejši Iberci.

Še nekaj več zgodovine imata reprezentanci Turčije in Hrvaške. Turki so na zadnjem evropskem prvenstvu na šokantni tekmi premagali Hrvate po izvajanju enajstmetrovk, potem ko je Semih Sentürk zabil s praktično zadnjim strelom podaljška. Kockasti so igrišče zapuščali v solzah, zdaj bodo imeli na tekmah v Istanbulu (11. ali 12. novembra) in Zagrebu (15. novembra) priložnost za sladko revanšo. Turški selektor Guus Hiddink bo imel po neuspešnih dodatnih kvalifikacijah za SP 2010, ko je bila zanj in njegovo Rusijo usodna Slovenija, še en motiv več za zmago nad južnimi sosedi.

Najbolj zadovoljna balkanska država je po žrebu prav gotovo Črna gora, saj bo na prvi tekmi gostovala na Češkem, medtem ko bodo Estonci srečo iskali proti Ircem.

Žreb dodatnih kvalifikacij za nastop na Euru 2012, pari:

11. ali 12. november:
Turčija - Hrvaška
Estonija - Irska
Češka - Črna gora
Bosna in Hercegovina - Portugalska

15. november:
Hrvaška - Turčija
Irska - Estonija
Črna gora - Češka
Portugalska - Bosna in Hercegovina

Komentarjev 1
  • halal 14:46 12.november 2011.

    kaj bi dal da Bosanci ruknejo tote zahodne cigane...