Šport > Nogomet
29 ogledov

Žreb pokala: Barça na tekmo z metrojem?

Valencia - Barcelona (21.9.2011) EPA
Žreb parov šestnajstine finala španskega pokala je branilcem naslova Realu Madridu namenil tretjeligaša Ponferradino. Lanska poražena finalistka Barcelona bo zaradi svetovnega klubskega prvenstva tekmovanje začela že en mesec prej, žreb pa ji je namenil mestnega tekmeca Hospitalet. Okrožje Barcelone, kjer je bil rojen vratar Víctor Valdés, je od Camp Noua oddaljeno vsega štiri kilometre. Bo Blaugrana na "gostovanje" odšla kar z javnim prevozom?

José Mourinho bo z Real Madridom obrambo lanskega pokalnega naslova začel pri tretjeligašu Ponferradini, ki je še lani igrala v drugi ligi, medtem ko bo Barcelona poskušala na grenak lanski poraz v Valencii pozabiti proti mestnim rivalom Hospitaletu, prav tako tretjeligašu. Še posebej zanimiv naj bi bil katalonski derbi (oba stadiona ločijo vsega štirje kilometri) na umetni travi, kjer je leta 2001 Deportivo zavrnil igranje in brez boja napredoval v naslednje kolo, saj se nogometaši Hospitaleta iz protesta niso pojavili na Miniestadiju, pomožnem stadionu Barcelone, kjer naj bi se udarili obe moštvi. Zaradi svetovnega klubskega prvenstva bo Blaugrana prvo tekmo s someščani svojega vratarja Víctorja Valdésa igrala že 9. novembra, prej od ostalih pa bosta zaradi sodelovanja v Evropski ligi igrala tudi Atlético Madrid in Athletic Bilbao.

Majhna Ponferradina na severu Španije pričakuje veliki Real Madrid. Mesto s 70 tisoč prebivalci sploh ne bi moglo napolniti Realovega stadiona Santiaga Bernabéua, toda trener Claudio Barragan je kljub vsemu navdušen nad žrebom: "To je najboljša stvar, ki bi se nam lahko zgodila. Medtem ko gre družba skozi tako hude čase, je to velika spodbuda za ljudi. Za skromna moštva je prisotnost takšne ekipe, kot je Real Madrid, tudi ekonomski plus."

Valencia in Villarreal, preostala španska predstavnika v Ligi prvakov, sta za nasprotnika dobila tretjeligaša Cádiz in Mirandés, šestnajstino finala pa bodo zaznamovali kar štirje obračuni prvoligašev: Mallorca bo igrala s Sportingom Gijonom, Racing Santander bo gostil Rayo Vallecano, Getafe se bo pomeril z Málago in Real Sociedad z Granado.

Španski pokal (Copa del Rey), 1/16 finala, prve tekme:

9. novembra:
Hospitalet – Barcelona

8. decembra:
Albacete – Atlético de Madrid
Oviedo – Athletic Bilbao

13. decembra:
Cádiz – Valencia
Ponferradina – Real Madrid
Mirandés – Villarreal
San Roque – Sevilla
Almería – Osasuna
Alcorcón – Zaragoza
Celta Vigo – Espanyol
Córdoba – Real Betis
Deportivo La Coruna – Levante
Mallorca – Sporting Gijon
Racing Santander – Rayo Vallecano
Getafe – Málaga
Real Sociedad – Granada

Komentarjev 1
  • matt5 21:31 14.oktober 2011.

    DAJMO ARNE TABOR 69 !!!!!!!!!!!!!!!!!