Šport > Nogomet
44 ogledov

Žreb polfinalnih parov

maribor astana Anže Petkovšek
Na sedežu Nogometne zveze Slovenije so opravili žreb polfinalnih parov slovenskega pokala.

V polfinalu nogometnega pokala Slovenije 2015/16 se bosta pomerila Zavrč in Maribor ter Celje in Domžale, je razkril današnji žreb polfinalnega tekmovanja na sedežu Nogometne zveze Slovenije na Brdu pri Kranju.

Prvi tekmi bosta na sporedu 13. aprila, povratni pa teden dni kasneje. Zmagovalca se bosta uvrstila v finale, ki bo 25. maja.

"Tudi Zavrč je težak nasprotnik, ki nam je jeseni v prvenstvu vzel sedem točk, naše ambicije pa so vedno dvojna krona. Seveda se moramo primerno pripraviti na ta polfinale, a sam sem prepričan, da bomo prišli v finale in ga osvojili," je žreb ocenil Miran Pavlin iz mariborskega kluba in dodal, da je popolnoma nepomembno, da je druga tekma v Ljudskem vrtu: "Na sporedu sta dve tekmi, iz katerih se moramo prebiti v finale."

"Verjetno smo dobili najtežjega nasprotnika, ki smo si ga najmanj želeli. A kar je, je. Vsi trije možni nasprotniki so dobri, mi moramo proti vsaki taki ekipi igrati maksimalno in tudi proti Mariboru bomo zaigrali maksimalno, seveda pa upamo na uspeh in finale," je po tekmi povedal Silvo Šterbal iz Zavrča, ki se je prvič v zgodovini kluba prebil do polfinala.

"Glede na to, da so v polfinalu štiri ekipe, je bilo težko kaj dosti izbirati, saj so vse ekipe dobre. Z žrebom smo zadovoljni, veliko pa bo aprila odvisno od naše forme," pa pravi direktor kluba iz knežjega mesta Borut Arlič in dodaja, da celjske ekipe, ki je lani v pokalu klonila šele v finalu, do konca sezone ne čaka le to tekmovanje: "Posebej na pokal ne stavimo, saj smo na lestvici v takem položaju, da si moramo čim prej zagotoviti obstanek in mirno nadaljevanje prvenstva, pokal pa nam odpira vrata v Evropo, kar je za nas lepo izhodišče."

Nasprotniki bodo Domžalčani. "Načeloma smo z žrebom zadovoljni in lahko bi prekopirali lansko izjavo, ko smo dobili Koper, potem pa veste, kako se je izšlo. Ne vemo točno, kako bodo čez tri mesece izgledale ekipe, vsekakor nas čakajo težke tekme in želja je finale. Moram pa dodati, da si danes nihče ni želel Maribora," pa je domžalske misli strnil direktor kluba Matej Oražem.

Žreb polfinala pokala Slovenije:

Celje - Domžale
Zavrč - Maribor

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.