Šport > Nogomet
19 ogledov

Županova popotnica na Ferske otoke

Župan Zoran Janković je vsenavzoč. Tudi med sredinim treningom je spregovoril ne Žurnal24 main
Po treningu v Stožicah so slovenski nogometaši poleteli proti Ferskim otokom, kjer bo v petek na sporedu sedma tekma kvalifikacij. "Mislim, da je podcenjevanje lahko velik problem," skrbi selektorja.
3 gole, enega tudi Sloveniji, so v letošnjih kvalifikacijah že zabili Ferci. Več kot denimo Wales in Bolgarija.

Vročina je bila stalni spremljevalec tokratnega reprezentančnega zbora pred tekmo kvalifikacij za nastop na Euru 2012. Nič drugače ni bilo niti včeraj v Stožicah, kjer so izbranci Matjaža Keka pred odhodom na Ferske otoke opravili še zadnji trening.

Kek: "Dovolj smo zreli!"
Selektor je vse fante zbral šele v torek, ko je iz Poljske prispel Andraž Kirm, za nameček pa je še isti dan ostal brez obolelega Nejca Pečnika, ki ni odpotoval s soigralci. "Mislim, da je podcenjevanje lahko velik problem. Prepričan sem, da smo skupaj s fanti dovolj zreli in da se bomo dobro pripravili. So spoštovanja vreden nasprotnik, toda Slovenija je gotovo boljša, mora pa to dokazati na igrišču," pred tekmo napoveduje Kek.

Kdo se boji letala? Mi ne!
Po popoldanskem letu bo jasno, ali imamo v aktualni reprezentanci kakšnega “Dennisa Bergkampa”. Upokojeni nizozemski nogometaš se je usodno bal letenja, prav pristajanje na otokih sredi Atlantika pa je pravo doživetje, saj pilotom nagaja izjemno kratka pristajalna steza, poleg tega pa so tu še megla, močni vetrovi, grozeči 
okoliški hribi ...

Ferci so v letošnjih kvalifikacijah doma že remizirali s Severnimi Irci (1:1), ni pa treba posebej spominjati na to, kaj se je pred leti zgodilo Katančevi Sloveniji (2:2).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.