Šport > Nogomet
26 ogledov

Zvestoba do groba: Lionel Messi

Messi Argentina Ekvador kvalifikacije SP 2014 svetovno prvenstvo Buenos Aires EPA
Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi je v kolumbijski Bogoti, kjer bo igral na prijateljski tekmi s Kolumbijo, napovedal, da ne namerava menjati nogometnega okolja. "Barcelona je moj dom," je navijače rdeče-modrih iz Katalonije razveselil Messi, ki bo ta konec tedna praznoval tudi 25. rojstni dan.

"V Barceloni bi rad preživel celotno kariero, dokler se ne bom upokojil," je napovedal trikratni najboljši nogometaš na svetu. Tudi ob nekoliko provokativnem vprašanju o morebitni selitvi k večnim tekmecem iz Madrida je argentinski zvezdnik ostal zbran: "Ne, ne razmišljam o tem, da bi odšel k Realu."

Messi je otrok Barcelone, saj je v klub prišel že s 13 leti, lani pa je postavil tudi nov zgodovinski klubski rekord v številu doseženih zadetkov na uradnih tekmah. Spregovoril je tudi o novem trenerju, po slovesu Pepa Guardiole bo katalonske nogometaše namreč vodil dosedanji pomočnik Tito Vilanova. "Zadovoljni smo, da je Tito postal naslednik Guardiole. Dobro ga poznamo kot osebnost, on pa ve, kako poteka delo in bo nadaljeval na podoben način kot Guardiola. Njegovo slovo nas je nekoliko presenetilo, a trener Vilanova bo zagotovilo, da se veliko ne bo spremenilo," je dejal Messi.

Pred tekmo s Kolumbijo bo sodeloval tudi z lokalnimi dobrodelnimi organizacijami in poudaril je, da je tudi to del njegove kariere: "Podobne projekte smo izpeljali že drugod po svetu. Vesel sem, da lahko tudi v Kolumbiji pomagamo tistim, ki to potrebujejo." Čeprav sicer zelo nerad govori o zasebnem življenju, pa se je dotaknil tudi bližnjega veselega dogodka, saj bo postal oče. "Ne pojasnjujem rad svoje zasebnosti, a lahko povem, da se že zelo veselim rojstva otroka."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.