Šport > Nogomet
15 ogledov

Zvezda pred praznimi tribunami

zvezda_navijaci_reu Žurnal24 main
Pred enim tednom je na Marakani prišlo do incidenta med navijači. Eden je bil ustreljen. Srbska nogometna zveza je ukrepala in Crveno zvezdo kaznovala s petimi tekmami brez gledalcev.

Beograjska Crvena zvezda bo pet tekem igrala pred praznimi tribunami na svojem stadionu Marakani, tri preostale v letošnjem srbskem nogometnem prvenstvu ter še dve na začetku prihodnje sezone. Disciplinska komisija Nogometne zveze Srbije je nogometnega velikana kaznovala zaradi izgredov na polfinalni pokalni tekmi prejšnji teden.

Med tekmo Crvena zvezda – OFK Beograd, ki jo je 14. aprila na Marakani z 1:0 dobila Zvezda, so s strelnim orožjem ranili 21-letnega navijača Igorja Vrelića. Že pred in po polfinalni tekmi srbskega pokala so imeli varnostni organi veliko dela zaradi spopadov navijačev obeh ekip. V vodstvu Crvene zvezde so se odločili za pritožbo, saj menijo, da je kazen previsoka.

Srbija se tudi sicer v zadnjem času srečuje z rastjo nasilja ob nogometnih igriščih. Septembra so huligani pred tekmo evropske lige v Beogradu ubili navijača francoskega Toulousa. Izgredi so bili tudi na drugi polfinalni pokalni tekmi med Partizanom in Vojvodino, ko so huligani s prižgano baklo v glavo zadeli enega izmed fotoreporterjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.