Šport > Nogomet
128 ogledov

Zvezdnik Barce na poti v Slovenijo napadel novinarja

arda turan EPA
Reprezentant Turčije in nogometaš katalonskega velikana Barcelone Arda Turan je ponoči na letu iz Skopja v Trst napadel novinarja.

Turčija je v Skopju igrala prijateljsko tekmo proti Makedoniji (0:0), nato pa se je reprezentanca z letalom odpravila v Trst, saj se bo reprezentanca na nedeljsko tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo proti Kosovu pripravljala v Sloveniji.

Na letalu je bil tudi starosta turškega športnega novinarstva 62-letni Bilal Mese, ki poroča za časnik Milliyet. Slednjega je Arda Turan najprej grdo žalil, nato pa ga zgrabil za vrat in zadržala sta ga šele soigralca Burak Yilmaz in Caner Erkin, ki sta preprečila, da bi nogometaš novinarja udaril. Turan je na letalu napadel tudi predstavnike turške nogometne zveze in predsednika.

Turan je kasneje na Instagramu zapisal, da lahko novinarji kritizirajo njegov nogomet, ne smejo pa žaliti njega, njegove družine in njegovega ponosa. Ob tem je priznal, da je ravnal narobe. V ozadju je bilo prav poročanje novinarja, da naj bi bil Turan del skupine reprezentantov, ki je po EP 2016 od zveze zahtevala dodaten denar za svoje nastope in se sprla s selektorjem Fatihom Terimom. To naj bi bili tudi razlogi za zgodnje slovo Turčije na lanskem EP v Franciji.

Mese je že napovedal, da bo po vrnitvi v Turčijo napad prijavil policiji. Reagirala je tudi turška reprezentanca in odslovila nogometaša. Ta bo svojo plat zgodbe pojasnil na novinarski konferenci v Portorožu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.