Šport > Nogomet
1398 ogledov

Zvezdnik se je opravičil celi naciji, vseeno ga čaka kazen

Dele Alli
Angleški reprezentant je poskušal biti duhovit.

Zvezdniku Tottenhama in angleške reprezentance Delle Alliju grozi kazen s strani angleške nogometne zveze zaradi posnetka na Snapchatu, kjer se norčuje iz azijskega moškega in namiguje, da je okužen s korona virusom.

Alli, ki se z nogometaši Tottenhama nahaja na krajšem dopustu v Dubaju, se v videu nahaja na letališču, na obrazu ima masko, v kader pa je ujel nič hudega slutečega moškega. V naslednjem kadru se je prikazalo antiseptično milo z napisom, 'da bo moral biti virus hitrejši od tega, če ga želi ujeti'. 

Alli je posnetek hitro umaknil, potem ko se je nanj vsul plaz kritik. 

Nogometaš se je za svoje dejanje opravičil in ga objavil tudi na kitajskem socialnem omrežju Weibo. “Vse skupaj ni bilo smešno. To sem hitro dojel in umaknil posnetek. Na cedilu sem pustil sebe in klub. Ne želim si, da bi dobili takšen vtis o meni. Ni bilo smešno... o takšnih rečeh se ne bi smeli šaliti. Na Kitajsko pošiljam vso svojo ljubezen, misli in molitve," je dejal Alli v opravičilo.

Na zvezi so s strani igralca zahtevali podrobnejšo obrazložitev dogodka, nogometaš pa zaradi kršitve pravilnika in člena E3, ki pravi, da imajo sankcije lahko dodaten oteževalni faktor, 'če se nepravilnost nanaša na etnični izvor, barvo kože, raso, spol, spolno usmerjenost ali invalidnost posameznika', pričakuje ostrejšo kazen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.