Šport > Nogomet
191 ogledov

Zvezdnik štiri mesece za zapahi še pred sojenjem

Benjamin Mendy Profimedia
Občasni francoski reprezentant bo ostal v zaporu.

Nogometaš Manchester Cityja Benjamin Mendy bo naslednje mesece preživel v zaporu. Sodišče v okrožju Chester je odločilo, da se bo sojenje Francozu začelo 24. januarja. Mendy je sicer na začetku tega meseca zaprosil, da se ga ob plačilu varščine spusti na svobodo, a je sodišče njegovo prošnjo zavrnilo.

Mendyju se bo sicer sodilo zaradi štirih posilstev in enega spolnega napada. Francoz je po obtožnici posilil tri različna dekleta, ena izmed njih je bila mlajša od 18 let. Vsi napadi naj bi se zgodili na nogometaševem domu.

Do četrtega posilstva je prišlo prejšnji mesec, ob 27-letnem bočnem branilcu Cityja pa je bil aretrana še oseba stara 40 let. Ta je bila po plačilu varščine spuščena na prostost. 

Mendy, ki je leta 2018 s Francijo postal svetovni prvak, se je Cityju pridružil pred štirimi leti, angleški prvak je takrat Monacu odštel 57,5 milijona evrov. Klub ga je po novici o obtožbah suspendiral.

benjamin mendy | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.