Šport > Nogomet
3113 ogledov

Zvezdnik zverinsko nad hišnega ljubljenčka

Kurt Zouma Profimedia
Grozi mu tožba.

Branilec londonskega West Ham Uniteda in francoske reprezentance Kurt Zouma se je znašel pod drobnogledom otoških medijev. Na sedemindvajsetletnega zvezdnika se je namreč vsul plaz kritike po posnetku, ki ga je na snapchatu objavil njegov brat Yoan in prikazuje nogometaša, ki se izživlja nad domačo mačko. To je Zouma najprej močno brcnil, jo kasneje lovil in nato udaril še v glavo.   

Posnetek se je znašel na socialnih omrežjih, tistemu, ki je vse skupaj posnel, pa se verjetno zelo hitro vse skupaj ni več zdelo smešno. Številni ljudje na Otoku zahtevajo strogo kazen za nogometaša, ki se je za svoje dejanje kasneje sicer opravičil.

Pri policiji so že izjavili, da Zoumaja ne bodo preganjali, a ga bo najverjetneje kazensko ovadila dobrodelna organizacija proti mučenju živali RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals). Predstavnik te organizacije je posnetek označil za 'zelo vznemirjujoč' in dodal: "Nikoli ni sprejemljivo brcati, udarjati žival, ali pa jo kako drugače kaznovati."

Če bo do tožbe prišlo, Zoumaju lahko grozi tudi precejšnja kazen. Lani so v Britaniji namreč sprejeli nov zakon, ki lahko osebo odgovorno za mučenje živali spravi za zapahe tudi do pet let. Prej je bila najvišja zaporna kazen v takšnem primeru določena na pol leta.

Komentarjev 4
  • golčina 17:54 08.februar 2022.

    On brca mačko, če pa ti njemu rečeš blatni ščurek (mud roach) pa bo jokal pred mediji.

  • pbr1 15:16 08.februar 2022.

    To afriško govno bi tako brcal, da bi moral počivat vmes.

  • leonardo 15:08 08.februar 2022.

    A ja? Opravičič. Mačku? Kakio pa. Če ga že pogledaš veš, da ga ni nič prida!