Šport > Nogomet
46 ogledov

Zvezdnika odrezal od reprezentance

lionel messi EPA
Napadalec Barcelone Lionel Messi je po navedbah argentinske televizijske oddaje preprečil vpoklic Maura Icardija v argentinsko nogometno reprezentanco.

Argentinski reprezentanci, finalistki svetovnega prvenstva iz leta 2014, grozi, da bo ostala brez nastopa na mundialu, ki bo čez dve leti v Rusiji. 

Varovanci Edgarda Bauze se v desetem krogu kvalifikacijskega turnirja izgubili s Paragvajem (0:1) in na lestvici zasedajo šele peto mesto, ki ne prinaša neposredne uvrstitve na največji nogometni spektakel na svetu.

mauro icardi | Avtor: EPA EPA
Navijači južnoameriškega nogometnega velikana se v času krize vse pogosteje sprašujejo, zakaj v reprezentanci ni zvezdnika Interja Maura Icardija, ki uspešno trese mreže v italijanskem državnem prvenstvu. 

Po poročanju argentinske televizijske oddaje Debate Final naj bi se za odločitvijo selektorja skrival veto kapetana reprezentance Lionela Messija, ki zaradi ljubezenskega trikotnika med Icardijem, Maxijem Lopezom in Wando Naro ne želi igrati ob soigralcu Samirja Handanovića. Argentinski novinarji so Bauzo prav tako obtožili, da reprezentante izbira glede na odnos, ki ga imajo z njegovim prvim zvezdnikom.

Afera s soigralčevo ženo

Icardi je poročen z Lopezovo nekdanjo soprogo Naro, s katero se je zapletel v afero, ko sta nogometaša skupaj igrala za Sampdorio. Messi se z Lopezom zelo dobro razume in Icardiju še vedno zameri, da je negovemu prijatelju skočil v zelje.

Icardi je posvojil tri Lopezove otroke, z Naro pa sta leta 2015 povila hčerko Francesco. Zvezdnik Interja je o podrobnostih afere, s katero se je končal Lopezov zakon, spregovoril v svoji novi avtobiografiji.

''Dan preden sem odšel na prijateljsko turnejo v ZDA, sem dobil Wandino sporočilo. Bil sem presenečen, saj sem običajno komuniciral z Maxijem in ne z njo. Prosila me je, če bi ji lahko kupil novi iPad, ki v Italiji še ni bil na voljo. Začel sem razmišljati, ali si ga je res želela ali je le iskala izgovor, da stopi v stik z menoj?'' je zapisal Icardi.

maxi lopez | Avtor: EPA EPA
''Ko sem se vrnil v Milano, sva ponovno stopila v stik. Ker sem ji moral izročiti iPad, je bil to popoln izgovor. Dopisovala sva si in se začela pogovarjati bolj svobodno. Zapisala je 'Mauro, Maxi, jaz, Gonzalo Bergessio in njegova žena gremo k Aeolskim otokom. Pridi z nami.' Seveda sem si želel. Ko sem ležal na kavču in poslušal reggae, je Wanda naenkrat brez sramu sedla zraven mene. Takrat je bil njen odnos z Maxijem pri koncu,'' je dodal Icardi.

Nenaklonjenost do argentinskega napadalca je po prijateljski tekmi v Rimu nakazal tudi nekdanji selektor Diego Maradona. Na vprašanje, kakšne so Icardijeve možnosti, da zaigra za reprezentanco, je legendarni nogometaš odvrnil: ''Ne vem in ne govorim o izdajalcih!''

''Ne želim govoriti o osebi, ki nikoli ni bila vzor drugim,'' pa je enemu največjih nogometnih zvezdnikov vseh časov vrnil Icardi.

Dan za varen avto

Komentarjev 1
  • Marko Šumah 09:26 14.oktober 2016.

    najprej se je neki jokal pa hoto zapustit reprezentanco, zdaj si pa namišljuje kdo bo igral za Argentino. Sj je en izmed najbolših igralcev na svetu, kapo dol pa vse, sam bi mogo tej pa tej kak šamar dobit okol kepe.