Šport > Nogomet
288 ogledov

Zvezdniku Tottenhama le ne bo treba v vojsko

Son Epa
Južnokorejski nogometni napadalec Heung Min Son se je z naslovom azijskega prvaka izognil služenju vojaškega roka. Bilo je tesno, saj je Južna Koreja v finalu šele po podaljšku premagala Japonsko z 2:1.

Južna Koreja ima pravilo, da so vsi zmagovalci azijskih iger ali dobitniki olimpijskih medalj oproščeni 21-mesečnega služenja vojaškega roka. Vsi drugi moški morajo obleči vojaško suknjo do osemindvajsetega leta.

Za 26-letnega Heung Min Sona je bila to zadnja priložnost, saj mu je leta 2014, ko je Južna Koreja prav tako osvojila nogometni turnir na azijskih igrah, udeležbo preprečil njegov tedanji klub Bayer Leverkusen, na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru pa je Južna Koreja izpadla v četrtfinalu. Tedaj so njegove solze v domovini tako ganile ljudi, da se je več tisoč moških prijavilo, da bi namesto Sona odšli v vojsko.

Son | Avtor: Epa Epa

Tottenham je svojega napadalca izpustil v Indonezijo na azijske igre prav iz tega razloga. Pogodbo do leta 2023 je podpisal pred kratkim, a je bila v njem klavzula v primeru, da bi moral na služenje vojaškega roka. Ker pa se domov vrača z zlato medaljo, bo lahko izpolnil vsa določila iz večmilijonske pogodbe z angleškim nogometnim velikanom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.