Šport > Nogomet
27 ogledov

Žvižgi Hrvatom: "Štimac, ped**u, j**o te Mamić!"

Štimac Strachan Hrvaška Škotska kvalifikacije za SP 2014 Zagreb Maksimir Slavko Midzor/PIXSELL
Romanca med novim hrvaškim selektorjem Igorjem Štimcem in domačo javnostjo je bila po domoljubni zmagi nad Srbijo na vrhuncu, po petkovem nepričakovanem porazu proti Škotski pa se je izkazalo, da je ljubezen daleč od trdne. Ob izgubljenih treh točkah, ki so Hrvatom močno otežile boj za prvo mesto z Belgijo v kvalifikacijah za SP, so Štimca izžvižgali.

"Igor, ped**u, j**o te Mamić," se je v zadnjih minutah tekme med Hrvaško in Škotsko na Maksimirju razlegalo z dela tribun za golom, kjer so na tekmah Dinama tradicionalno zbrani Bad Blue Boys.

V Zagrebu so privrženci kockastih pričakovali festival zadetkov, seveda v mreži Otočanov. Temu v prid so govorile tudi izjave pred tekmo. "Škotska bo dobila pet 'komadov'," je dejal nekdanji selektor Miroslav Blažević, medtem ko se je v javnosti širila tudi izjava iz tabora reprezentance, da Škoti "ne bodo prišli čez polovico".

Hrvatom se je vse našteto vnrilo kot bumerang, "Tartan Army" je slavil zgodovinsko zmago nad četrto reprezentanco sveta, za katero je edini gol zabil Robert Snodgrass. Selektor Igor Štimac se je skušal rojakom prikupiti s premišljenimi potezami, odpiranjem treningov in domoljubnimi izjavami, a so ga slednji izžvižgali že med polčasom tekme.

Ni bilo pristopa "lako ćemo"

Spet je namreč igral Brazilec Sammir, kar mnogi vidijo kot del pakta z Dinamovim šefom Zdravkom Mamićem, ki je Štimca tudi nastavil za selektorja. Štimac je reprezentante pred tekmo s Škotsko v Čapljini odpeljal tudi na srečanje z nacionalističnim pevcem Markom Perkovićem Thompsonom, a tudi priljubljeni hrvaški poet očitno ni bil dovolj dobro motivacijsko orodje.

"Prvi dan priprav smo opravili biokemijo celotne ekipe, da bi preverili stanje njihovega organizma," se je po tekmi branil Štimac. "V Zagrebu so se nam priključili še nekateri igralci, pet dni smo delali kratke eksplozivne treninge, s katerimi smo želeli osvežiti ekipo. Ni dvoma, da smo opravili dober trenažni proces, ampak s prstom ni potrebno kazati na to, temveč na brezidejnost, ki nas je krasila. Poglejte moje izjave, nisem imel pristopa 'lako ćemo'. Moje izjave so bile napačno prenesene, nikoli nisem podcenjeval nasprotnika. Napačno prenašanje mojih izjav, da Škoti ne bodo prišli čez polovico, je še dodatno motiviralo nasprotnika."

Tragedija je trema na lastnem stadionu

Sammir, enigmatični vezist Dinama, ki je že dolgo jabolko spora med navijači in selektorjem, je bil znova tema pogovora, a je bil Štimac neomajen.

"Ne zanima me nič nenogometnega v zvezi s Sammirjem. Vprašajmo se, kaj počnemo. Tragedija je, da ima človek tremo, ker mora igrati na svojem stadionu," je še povedal Štimac, medtem ko je prvi hrvaški kreativec Luka Modrić tekmo spremljal z modrih tribun.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.