Šport
17 ogledov

Nogometaš ubit zaradi poraza

Alžirski navijači EPA
Po tekmi alžirske nogometne lige je umrl nogometaš Albert Ebosse. V glavo ga je zadel kamen, ki ga je vrgel jezni navijač.

Kamerunskega napadalca ekipe JS Kabylie Alberta Ebosseja je po porazu z 1:2 proti klubu USM  Alžir v glavo zadel kamen, na poti v bolnišnico pa je nato umrl. 

"Šokiran sem. To je bila resnično tragedija, ne vem, če si bom kdaj opomogel po tem dogodku. Umrl mi je na rokah. Še zdaj ne morem verjeti, da smo ga izgubili za vedno. Bil je dober človek. Naj počiva v miru," je po tragediji povedal kapetan moštva Ali Rial, ki je nesrečnega Kamerunca spremljal v bolnišnico.

"Ne najdem besed s katerimi bi opisal svojo žalost. Naši stadioni niso več varni za igranje nogometa. Z njegovo smrtjo so postali pokopališča. Ne morem verjeti, da lahko igralec umre zaradi poraza. To je katastrofa, to je sramota za celotno državo," pe je dodal Ebossejev soigralec Djameleddine Benlamri.

Ebosse, za kamerunsko reprezentanco je odigral šest tekem, je pred tragičnim dogodkom dosegel edini zadetek za ekipo JS Kabylie. Nogometaš se je klubu pridružil leta 2013, kasneje pa je postal najboljši strelec alžirskega prvenstva v sezoni 2013/14.

Alžirsko ministrstvo za notranje zadeve je obljubilo, da bo incident poskušalo čim prej raziskati in najti krivca za smrt kamerunskega nogometaša.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.