Šport
21 ogledov

Noka določil 16 izbrancev za EP

Žurnal24 main
Selektor slovenske rokometne reprezentance Zvonimir Serdarušić je izbral 16 igralcev, na katere bo računal v prvem delu evropskega prvenstva v Avstriji.

V Avstrijo bodo odpotovali Gorazd Škof, Aljoša Rezar, Jure Dobelšek, Luka Žvižej, Vid Kavtičnik, Matjaž Brumen, Dragan Gajić, Zoran Lubej, Miha Žvižej, Aleš Pajovič, Miladin Kozlina, Uroš Zorman, David Špiler, Sebastian Skube, Renato Vugrinec in Jure Natek. Za drugi del tekmovanja lahko selektorji prijavijo dva nova igralca, tako da bodo reprezentanti, ki so izpadli, v rezervi.

Zadnji mesec smo maksimalno izkoristili. V tem času resda nismo storili vsega, a iz dneva v dan smo napredovali. V imenu svojih soigralcev obljubljam igro do zadnjega diha, na vseh tekmah bomo stremeli k zmagi.
Uroš Zorman
"V Podčetrtku smo imeli vrhunske razmere za delo in bivanje. V tem kratkem času smo naredili vse, kar je v naši moči in upam, da bomo v Avstriji dostojno zastopali barve naše države," je na zadnji novinarski konferenci pred ponedeljkovim odhodom v Avstrijo kratko in jedrnato dejal direktor reprezentance Roman Pungartnik in predal besedo Serdarušiću.

"Na Danskem sem imel priložnost, da igralce spoznam v tekmovalnem ritmu. Po obračunih z Danci, Čehi in Norvežani sem izbral dokončno selekcijo, čeprav priznam, da sem imel nekaj pomislekov, na koncu pa sem polivalentnim igralcem dal prednost pred specialisti'na svojih igralnih položajih. David Špiler in Vid Kavtičnik sta uporabna na več igralnih mestih. Prvi lahko igra na mestu srednjega in levega zunanjega, drugi pa je - tako kot je bilo to pred šestimi leti na EP v Sloveniji - zelo uporaben na mestu desnega zunanjega. K tej odločitvi je botrovala tudi Vugrinčeva poškodba na četrtkovem treningu," je uvodoma dejal Serdarušić, ki se bo sploh prvič v svoji bogati trenerski karieri preizkusil na selektorskem položaju, in dodal: "Od turnirja na Danskem do danes smo naredili nekaj korakov naprej. Ti so resda majhni, a vsak korak naprej je pomemben. V Innsbrucku imamo zaenkrat le en cilj - premagati Švedsko. Prva tekma na turnirju je vedno tudi prva priložnost. Verjemite mi, da bi tako govoril tudi v primeru, da bi bili naši prvi nasprotniki Poljaki, čeprav bo njih in Nemce veliko težje premagati kot Švede. Morda bo čudno zvenelo, a v tem trenutku sem veliko bolj zadovoljen z našo igro v obrambi, čeprav smo na naših pripravljalnih obračunih prejeli ogromno število golov."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.