Šport
8 ogledov

Noka je prava izbira

Žurnal24 main
Na Rogli se je zbrala slovenska rokometna smetana. Po tiskovni konferenci smo se na kratko pogovorili še z direktorjem rokometne reprezentance Romanom Pungartnikom.

Zvonimir Serdarušić na prijateljskem turnirju v Linzu ne bo tvegal s Kavtičnikom, Pajovičem, Kozlino in Zormanom, da se jim poškodbe ne bi poslabšale. Kljub temu je novopečeni direktor reprezentance in nekdanji varovanec Noke Roman Pungartnik optimist.

Od aktivnega igralca ste presedlali na direktorski stolček. Je bil preskok težak?

Ta preskok je bil za mene zelo lahek, predvsem zaradi tega, ker imam ta šport rad in ker to, kar delam, delam z veseljem in z ljubeznijo. Tako da ne čutim nobenih večjih težav.

Urnik turnirja v Linzu:
V petek, 30. oktobra, ob 20.20 se bo izbrana vrsta Slovenije najprej pomerila z Avstrijo, naslednji dan jo čaka tekma z Ukrajino (ob 18. uri), v nedeljo, 1. novembra, ob 14.30 pa še obračun s Švico. Tekmi z Avstrijci in Ukrajinci si bo mogoče v neposrednem prenosu ogledati tudi na drugem programu TV Slovenija.

 

V veliki meri ste vi krivi, da je prišel Serdarušić. Menite, da je to to, kar smo želeli in kar je slovenski rokomet potreboval?

Kar se mene osebno tiče, sem že danes vesel, kajti pokazali so se že prvi koraki, da je bila ta poteza pravilna. Mi smo takrat izkoristili priložnost in sem trdno prepričan, da če bomo šli v tej smeri naprej, potem ne bo problema. Tukaj koristi ne bo imela samo rokometna zveza, pač pa jih bomo imeli vsi, tudi celotna slovenska javnost.

Redkokdaj doslej se je zgodilo, da so se na prvi zbor odzvali prav vsi igralci. Že to pomeni nek preobrat v podobi slovenske reprezentance.
Ja, gotovo. To je bil za nas prvi cilj, da se vsi igralci, ki so povabljeni, odzovejo vabilu. Tudi tiskovna konferenca je pokazala, da je javnost željna, da nadaljujemo ta trend uspehov v kolektivnih športih, ki se zdaj pojavlja v Sloveniji. To nam da še večjo spodbudo za naprej, da delamo še bolj trdo in seveda da poskušamo res uresničiti vse cilje, ki si jih bomo zadali.

Se zavedate, da vse skupaj za sabo potegne tudi večja pričakovanja športne javnosti?
Gotovo, kajti zato delamo. Mislim da vsi, ki se ukvarjamo s športom, imamo želje oziroma cilje po najvišjih stopničkah in to imamo tudi mi. Vsi vemo, da je pot do tja trda in trnova. Naredili bomo vse, da bomo poskušali to preskočiti, seveda pa se bodo vmes pojavile težave. Pravijo pa, da si najmočnejši takrat, ko znaš te težave premagati.

Kaj bodo glavni cilji, po športni plati, na turnirju v Linzu?

Kot je že selektor dejal, so glavni cilji, da se pokaže tukajšnji tridnevni ciklus. Da se vidi, ali je ekipa že sprejela določena navodila od trenerja ali so doumeli naloge, ki so jih vadili. Mislim, da bo v ospredju uigranost, tako v napadu kot tudi v obrambi. Rezultat ne bo primarnega pomena.

Pričakovanja na evropskem prvenstvu v Avstriji so, da se spet zavihtimo na mesta, kjer smo ne dolgo nazaj tudi že bili. Je ta reprezentanca tega sposobna?

Ta reprezentanca je tam že bila, tudi del teh igralcev, ki so tukaj. Tudi na klubskem nivoju so že bili na vseh teh najvišjih stopničkah. To je gotovo naša želja. Moramo pa se zavedati, da je tukaj prisotno veliko dejavnikov. Če bodo vsi igralci zdravi, ne smemo pozabiti, da so vmes še evropski pokali v klubih, kjer se lahko zgodi marsikaj, in če bo prisotna sreča, ki je v športu potrebna, bomo potem tudi mi imeli cilje, ki jih javnost pričakuje.

In ti cilji so?
Želja po najvišjem, prvo pa, da se vsako tekmo zmaga, kajti gremo iz tekme v tekmo. Od nas bi bilo danes nerealno napovedovati kolajne, zato ker še ne vemo, kakšni bomo januarja. Takrat bomo konkretno govorili, kje smo in kaj pričakujemo na prvenstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.