Šport
1 ogledov

Noka: "Klanov med igralci ni"

Žurnal24 main
Zvonimir Serdarušić je spregovoril o prihodnosti slovenske rokometne reprezentance in ocenil EP v Avstriji. "Verjetno nekaterih, ki so bili na EP, v bodoče ne bomo več videli," pravi Noka.

Za vrsto rokometnih reprezentanc, ki se potegujejo za šest najvišjih mest, evropsko prvenstvo še ni končano, za slovensko pač. Po 11. mestu so občutki v slogu kitajske kuhinje sladko-kisli. Prevladujejo slednji, predvsem zaradi tega, ker je Slovenija v prvem delu prvenstva dokazala, da lahko konkurira najboljšim, na primer Poljski, nato pa izgubila vsa tri srečanja, vključno s Češko, kjer je dejansko najbolj odpovedala. A če smo pošteni, je cilj, ki je bil zastavljen – uvrstitev v drugi krog, izpolnjen.

Oceno prvenstva je  podal tudi selektor Zvonimir Serdarušić. Ta je zadovoljen, ker v predtekmovanju nobena od reprezentanc, ki so bile favorit, Slovenije ni premagala. Zelo razočaran pa je nad tekmo proti Češki, predvsem zaradi velikih nihanj. Presenetilo ga je prvih 30 minut proti Franciji.

Noka je pogled že uprl v prihodnost, ki pa bo temeljila na sedanjosti oziroma bližnji preteklosti. Nekaterih igralcev iz te ekipe v prihodnje ne bo več v reprezentanci. "Verjetno nekaterih, ki so bili na EP, v bodoče ne bomo več videli. Treba je malo počakali. V vsakem primeru je treba najprej najti boljše in tiste, ki zmorejo nositi breme,“ za zurnal24.si dejal Noka, ki smo ga vprašali tudi ali ima za trojico Brumen, Natek in Lubej, ki je bila na EP v vlogi rezervistov, že zamenjave.

"Ne vem, če je kdo v Sloveniji od njih boljši, v  vsakem primeru pa bomo iskali zamenjavo. Omenjena trojica je najmanj igrala, ker so prednost dobili boljši od njih. V prihodnje pa računam na vse igralce,“ dodaja Noka, ki želi v slovenski reprezentanci imeti eno telo, eno skupino, da vsi delajo skupaj.

Selektorja smo povprašali tudi o govoricah, da so reprezentanti razdeljeni na dva klana: "Nisem opazil, da bi se igralci delili na klane. Na EP so med seboj dobro sodelovali in se družili,“ na kratko odgovarja slovenski selektor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.