Šport
31 ogledov

Noka: "Privlačimo najtežje nasprotnike"

Novi slovenski rokometni prvaki so dobili tekmece v Ligi prvakov. (Foto: Gregor Žurnal24 main
Rokometaši Celja bodo v Ligi prvakov nastopali v skupini A z nemškim Kielom, špansko Barcelono, francoskim Chamberyjem, poljskim moštvom Vive Targi Kielce in zmagovalcem wild card turnirja.

Na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju so opravili žreb skupin v ligi prvakov za sezono 2010/11. Igralci Celja Pivovarne Laško bodo nastopili v skupini A, v njej so še nemški Kiel, španska Barcelona, francoski Chambery, poljski Vive Targi Kielce in zmagovalec wild card turnirja, na katerem bo nastopil tudi Gorenje. Poleg velenjske zasedbe, v minuli sezoni drugouvrščene v slovenskem prvenstvu, bodo na tem posebnem turnirju, ki bo na sporedu od tretjega do petega septembra, nastopili še nemški Rhein Neckar Löwen, španski Ademar Leon in danski Silkeborg. Celjani bodo v prvem krogu gostovali pri poljski ekipi Vive Targi Kielce. 

Očitno privlačimo najtežje možne nasprotnike. Lahko smo veseli, da bomo igrali v Ligi prvakov proti takšnim nasprotnikom, kot sta Barcelona in Kiel.
Zvonimir Serdarušić
"Večjega spektakla si ob vrnitvi v Ligo prvakov nismo mogli želeti. Ekipe so izjemne, to je daleč najmočnejša skupina letošnje lige prvakov in čakajo nas resnično težke ter spektakularne tekme. Verjamem, da bo dvorana Zlatorog pokala po šivih in da bomo priča rokometnim in športnim poslasticam," je dunajski žreb kroglic komentiral direktor celjskega kluba Roman Pungartnik, medtem ko je celjski trener Zvonimir Noka Serdarušić dodal: "Očitno privlačimo najtežje možne nasprotnike. Lahko smo veseli, da bomo igrali v Ligi prvakov proti takšnim nasprotnikom, kot sta Barcelona in Kiel, dobre pa so tudi preostale tri ekipe. Mislim, da se lahko veselimo igranja v takšni skupini. O možnostih v tem trenutku še ne bi govorili, v vsakem primeru bomo morali vsakič dati vse od sebe."

To je najtežja skupina v zgodovini klubskega rokometa.
Enric Masip
"To je najtežja skupina v zgodovini klubskega rokometa. Vesel sem, kajti čakajo nas izjemne tekme, kjer je zelo težko napovedati zmagovalca skupine, saj so prav vse ekipe v skupini izjemno kakovostne," je dejal nekdanji španski rokometni zvezdnik Enric Masip, ki je zastopal barve katalonskega kluba na Dunaju, medtem ko je predstavnica nemškega Kiela Sabine Holdorf-Shust dejala: "Priznam, da smo kar malce šokirani. Ekipe so zares neverjetne. To je dobro za navijače, vendar pa bo na igrišču izjemno težko. Barcelona je že naša stara znanka v prvem delu lige prvakov, z njo smo se pomerili tudi v finalu v Kölnu. Celje bo za naše navijače še poseben magnet, saj to ekipo vodi naš nekdanji trener Zvonimir Noka Serdarušić, ki je pustil izjemen pečat."

Skupina A:
Kiel
Celje Pivovarna Laško
Barcelona
Chambery Savoie
zmagovalec "wild card" turnirja (Rhein Neckar Löwen, Ademar Leon, Gorenje Velenje in Silkeborg)
Vive Targi Kielce

Skupina B
Veszprem
Montpellier
HSV Hamburg
Kolding
Savehof
zmagovalec kvalifikacijske skupine 1 (Tatran Prešov, Drammen, Bregenz in Bešiktaš)

Skupina C
Čehovski Medvedi
AaB Handball
Pick Szeged
Valladolid
Kadetten Schaffhausen
zmagovalec kvalifikacijske skupine 2 (Metalurg, Zaporožje, Dinamo Minsk in Porto)

Skupina D
Ciudad Real
Croatia Osiguranje Zagreb
Sankt Peterburg
Flensburg-Handewitt
Bosna Sarajevo
Constanta

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.