Šport
2 ogledov

Noka v četrtek tudi uradno

Selektorja Noko Serdarušića čaka še veliko dela. FOTO: Reuters Žurnal24 main
Če je res, da kjer je dim, je tudi ogenj, bo Zvonimir Serdarušić - Noka v četrtek sedel na klop slovenske moške reprezentance. Ob 15. uri bodo izbrali naslednika Mira Požuna.
"Odločali bodo znanje, izkušnje in ugled," je pojasnil predsednik Rokometne zveze Slovenije (RZS) Franjo Bobinac. V strokovnost in izkušnje hrvaškega trenerja ne gre dvomiti, malo drugače je z ugledom. Zvonimir Serdarušić se bo moral na sodišču zagovarjati zaradi obtožb, da je bil kot trener Kiela – vodil ga je med letoma 1993 in 2008 – vpleten v podkupovalno afero.

Prav zato ni prevzel Rhein-NeckarLöwna in zaradi tega je njegova cena na rokometnem trgu tako padla. Si ga kljub temu RZS lahko privošči? "To je vprašanje, ampak koliko stanejo drugi? Prepričan sem, da če bomo zgradili močno reprezentanco z vrhunskim selektorjem, bo ugled rokometa spet zrastel in bo ta šport znova zelo zanimiv tudi za pokrovitelje. Mislim še, da cena pri vsem tem ni ključna," je po zadnji seji predsedstva RZS pojasnil Bobinac. Sicer je znano, da bi se Serdarušić po enoletnem premoru rad vrnil v rokomet. V igri je bil tudi za selektorja BiH, a ga je prehitel Irfan Smajlagić.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.