Šport
20 ogledov

Nole bo napadel gluten in alkohol

Novak Djoković Reuters
Srbski tenisač Novak Đoković je priznal, da se bo po zmagoslavju v Flushing Meadowsu malce razvajal. "Za menoj je ogromno odrekanja na vseh področjih. Priznam, zdaj bom vase vnesel velike količine glutena, pa tudi alkohol," je Nole odkrito priznal, da se bo pregrešil s substancami, ki mu jih je nutricist med treningom za naskok na svetovni prestol prepovedal.

V zadnjem letu se je namreč Novak Đoković odrekal večini hrane, ki vsebuje beljakovine ali pa gluten (pšenična sestavina, ki nekaterim povzroča zdravstvene nevšečnosti), alkohol pa tako ali tako ne sodi na spisek priporočljivih substanc resnega športnika. Srb je v finalu New Yorka še šestič letos premagal Španca Rafaela Nadala in osvojil svoj tretji turnir velike četverice v tekoči sezoni.

McEnroe se lahko trese

Srb si bo po še eni veličastni zmagi lahko vzel bolj malo počitka, saj ga konec tedna čaka polfinalni obračun Davisovega pokala z Argentino. "Menim, da bi lahko fantje zmagali tudi brez mene, toda za vsak slučaj bom zraven," je dejal Nole. Do konca sezone mu poleg ubranitve naslova s Srbijo ostaja še en osebni cilj – preseči dosežek Johna McEnroea iz leta 1984, ko je Američan zabeležil 82 zmag in le tri poraze. Beograjčan je trenutno pri 64 zmagah in le dveh porazih, sezona pa se konča šele konec novembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.