Šport
12 ogledov

Nole boljši od Blaža

Novak Djoković je proti Blažu Kavčiču prišel že do 26. zaporedne zmage. (Foto: R Žurnal24 main
Najboljši slovenski teniški igralec Blaž Kavčič se je na osrednjem igrišču teniškega centra Novak v Beogradu dobro boril proti domačemu zvezdniku Novaku Djokoviću in naposled klonil s 3:6 in 2:6.
Moram reči, da nisem zadovoljen s svojo igro. Predvsem ne z začetnim udarcem, v katerega sem vložil toliko truda. V prejšnjih kolih sem navkljub močnemu vetru precej bolje serviral, danes pa je bil to velik minus. Še posebej proti igralcu, kot je Djoković, ki ti ne pusti dihati in ki izkoristi vsako ponujeno priložnost. Zato sem se prevečkrat znašel v obrambnem položaju. Moram pa reči, da je pravi užitek igrati proti takšnemu igralcu. Njegove žoge so močnejše, natančnejše in ni kar tako trenutno najboljši igralec na svetu.
Blaž Kavčič po porazu proti Djokoviću

Blaž Kavčič, najboljši slovenski teniški igralec, je na turnirju ATP v Beograduak (416.650 evrov nagradnega sklada) v četrtfinalu izgubil s prvim nosilcem in drugim igralcem sveta. Domačin Novak Djoković je zmagal s 6:3 in 6:2 ter dosegel 26. zaporedno zmago v tej sezoni, v kateri še ne pozna poraza in je trenutno najbolj vroč tenisač sveta.

Kavčič še naprej obrača nove liste v zgodovini slovenskega moškega tenisa. Drugič letos je igral v četrtfinalu turnirjev ATP. Tak dosežek mu je uspel januarja v Indiji, s prebojem med osem najboljših v srbski prestolnici pa bo verjetno na novi svetovni lestvici v ponedeljek izboljšal dosedanje 85. mesto na svetu in se prvič v karieri prebil med osemdeset najboljših tenisačev na svetu. Kavčič je tudi edini slovenski igralec doslej, ki se je meril z najmočnejšimi igralci na svetu. Drugič v karieri je igral proti Djokoviću, ki ga je kot štirinajstletnik prvič premagal v Genovi.

Djoković je dvoboj začel s servisom in povedel, Kavčič pa je izenačil (1:1) in nato na servis uglednega tekmeca povedel s 30:15. Srb mu je odvzel servis (2:1) in nato vodil še s 4:2 in 5:3 ter izkoristil servis v deveti igri za osvojitev niza. Tretja igra drugega niza je pomenila nov odvzem servisa Kavčiču. Djoković je dobil dve igri zapored za 3:1 in z lepo in natančno diagonalo prišel do dveh žogic za odvzem servisa, kar pa je Slovenec prvič preprečil z izvrstnim napadom na mrežo. Sledila pa je dvojna napaka pri servisu in Djoković je povedel s 4:1.

Ljubljančan pa se ni dal in je po dolgi izmenjavi, ko sta igralca nekajkrat rešila žogici v že izgubljenem položaju, povedel s 30:15. Imel je kar nekaj smole v naslednji točki pri skrajšanju žogice v na mreži, s katero bi prišel do prednosti za brejk. To mu je uspelo takoj za tem. Prav tedaj se je zaradi dežja, ki je močil igrišče, izkušeni in prekanjeni Djoković takoj usedel na klop in zahteval prekinitev igre, ker naj bi preveč drselo.

Sodnik je obhodil črte in nato le pokimal, naj z igro nadaljujeta. Srb je hotel nato prehitro zaključiti in Kavčič je njegov neprepričljiv napad na mrežo hladnokrvno kaznoval z natančnim udarcem na osnovno črto (2:4). V nadaljevanju svojega servisa ni uspel pretvoriti v znižanje na 3:4 in je po peti dvojni napaki izgubljal z 2:5, Djoković pa je dobil drugo zaporedno igro s tretjo zaključno žogico ter končal dvoboj po uri in 25 minutah igre, v kateri je sprožil le dva asa, vendar imel deset odstotkov boljši izkoristek prvega servisa (61) kot Kavčič. Osvojil je 61 točk, Kavčič pa 45.

ATP, Beograd, četrtfinale:

Novak Djoković (Srb/1) : Blaž Kavčič (Slo) 6:3, 6:2
Feliciano Lopez (Špa) : Albert Montanes (Špa/4) 6:4, 6:4
Filippo Volandri (Ita) : Marcel Granollers (Špa) 6:2, 6:4
Janko Tipsarević (Srb/7) : Somdev Devvarman (Ind) 6:3, 3:6, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.