Šport
49 ogledov

Nole izgubil niz, sestrski spopad v NY

novak đoković EPA
Srbski teniški igralec Novak Đoković se je zanesljivo uvrstil v četrtfinale odprtega prvenstva ZDA v New Yorku.

Prvi igralec na jakostni lestvici ATP in prvi nosilec turnirja z nagradnim skladom 40,2 milijona dolarjev je v osmini finala premagal Španca Roberta Bautisto Aguta s 6:3, 4:6, 6:4 in 6:3.

Zmagovalca turnirja v velikem jabolku iz leta 2011 v četrtfinalu čaka Španec Feliciano Lopez po zmagi nad Italijanom Fabiem Fogninijem s 6:3, 7:6 (5) in 6:1.

"Bautista se je boril po svojih najboljših močeh. Za menoj je zahteven dvoboj, za zmago sem se moral pošteno potruditi," je po dvoboju dejal Đoković, ki je zadel kar 42 "winnerjev", a naredil tudi 37 neizsiljenih napak. Za preboj v polfinale se bo pomeril z Lopezom, ki je v današnjem dvoboju osmine finala ugnal krvnika Rafaela Nadala.

"Dvoboj z Lopezom bo povsem druga zgodba, gre za igralca, ki v nasprotju s svojimi rojaki goji netipično špansko igro in je veliko na mreži bodisi po prvem bodisi po drugem servisu," je o Lopezu dejal Đoković.

Med osem sta se uvrstila tudi Francoz Jo-Wilfried Tsonga in branilec lanskega naslova, Hrvat Marin Čilić. Prvi je premagal rojaka Benoita Pairea s 6:4, 6:3 in 6:4, drugi pa prav tako Francoza Jeremyja Chardyja s 6:3, 2:6, 7:6 (2) in 6:1.

venus williams | Avtor: EPA EPA
Branilec lanskega naslova iz New Yorka ni skrival zadovoljstva po preboju v četrtfinale. "V dvoboju s Chardyjem je bilo najbolj pomembno ujeti ritem začetnega udarca, meni je to uspelo v končnici tretjega niza. Pred tem sem imel kar nekaj težav, ob tem pa sem čutil tudi bolečine v gležnju. Najbolj zadovoljen sem s svojo predstavo v četrtem nizu," je dejal Čilić, ki se bo v prihodnjem krogu pomeril s Tsongajem, v primeru zmage pa ga v polfinalu čaka zmagovalec dvoboja Đoković - Lopez.

serena williams | Avtor: EPA EPA
Na zadnji postaji sezone velikih teniških turnirjev v New Yorku bo v četrtfinalu na sporedu sestrski obračun. Starejša od sester Williams, Venus, je namreč v osmini finala brez težav premagala Estonko Anett Kontaveit s 6:2, 6:1, dve uri pozneje pa je njena sestra Serena, prva nosilka, premagala rojakinjo Madison Keys s 6:3, 6:3.

Četrtfinalni dvoboj sester Williams bo že njun 27. na teniških turnirjih WTA od leta 1998. Vodi Serena, ki ima 15 zmag, dobila je tudi šest od zadnjih sedmih dvobojev.

V četrtfinale se je uvrstila tudi Italijanka Roberta Vinci, potem ko je njena kanadska tekmica Eugenie Bouchard predala dvoboj. Med osem je napredovala tudi Francozinja Kristina Mladenović po zmagi nad Rusinjo Ekaterino Makarovo s 7:6 (2), 4:6 in 6:1.

marn čilić | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.