Šport
37 ogledov

Nole letos najboljši: premagal še Rafo!

1/24
Žurnal24 main
"Izgubil sem proti najboljšemu," je po porazu v finalu Indian Wellsa dejal Rafael Nadal. Premagal ga je Novak Djoković, ki letos še ne pozna poraza. V ženski konkurenci je zmagala Caroline Wozniacki.

Že res, da je Rafael Nadal na prvem mestu lestvice ATP, a Novak Djoković je tisti, ki je v sezoni 2011 najboljši tenisač na svetu. Letos je odigral 18 dvobojev in prav vse dobil. Minulo noč se je tako veselil zmage v finalu mastersa v Indian Wellsu, in to prav nad Nadalom. Po dveh urah in 25 minutah je zmagal s 4:6, 6:3 in 6:2. Za Djokovića je to druga lovorika v Indian Wellsu, potem ko je bil v tem kalifornijskem mestu najboljši že leta 2008.

"Igram z veliko samozavesti. Svoji igri sem povsem predan," je razlagal Djoković. "Imam veliko željo, da zmagam prav vsak dvoboj. Pri tej zmagi se ne bom ustavil. Še naprej bi rad igral odličen tenis." Vseeno pa Nole ostaja na trdnih tleh. Na podelitvi pokala je nekaj besed namenil tudi Rafi: "Zame si še vedno najboljši tenisač na svetu." Aktualni zmagovalec Wimbledona, Roland Garrosa in OP ZDA mu je komplimente takoj vrnil: "Sezono si začel res fantastčno. Bravo. Izgubil sem, a izgubil sem proti najboljšemu."

Statistika dvoboja sicer pokaže, da je v prvi vrsti slabo igral Nadal. Njegov servis je bil (z izjemno prvega niza) katastrofalen: le 25-odstoten prvi in 42-odstoten drugi servis. "Preveč sem se osredotočal na servis in ne na samo igro. Tudi noge niso bile prave. S takšnim odstotkom servisa se ne more igrati. Mislim, da je danes odločil servis."

Na ženskem delu turnirja se je zmage s 6:1, 2:6 in 6:3 nad Marion Bartoli veselila prva igralka lestvice WTA Caroline Wozniacki. "Ta zmaga mi pomeni veliko. To je velik turnir in zato sem zelo, zelo vesela. Igra se dva tedna, je kot grand slam. Pokazala sem, da lahko igram dober tenis. Premagala sem nekaj res dobrih igralk." Res je, a Danki še naprej manjka zmaga na pravem grand slamu.

ATP, Indian Wells, finale (M):

Novak Djoković (Srb/3) : Rafael Nadal (Špa/1) 4:6, 6:3, 6:2

WTA, Indian Wells, finale (Ž):

Caroline Wozniacki (Dan/1) : Marion Bartoli (Fra/15) 6:1, 2:6, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.