Šport
24 ogledov

Nole: "Moj zgled je Nadal"

wimbledon polfinale djokovic tsonga 2011 EPA
Novopečena številka ena moškega svetovnega tenisa Novak Djoković po premierni zmagi v Wimbledonu pravi, da je njegov zgled Španec Rafael Nadal. "Želim še izboljšati svojo igro. Moj zgled je Nadal."

Zakaj se Nole zgleduje po Majorčanu? "Pred nekaj leti smo vsi vedeli, da je Rafa dominanten na pesku, toda ne toliko na drugih podlagah. Nihče ni verjel, da Nadal lahko še izboljša svojo igro, toda uspelo mu je. Tega si želim tudi jaz," je na srečanju z novinarji v All England Tennis Clubu povedal Srb.

"Nikoli še nisem bil številka ena svetovnega tenisa in ne vem, kako se to občuti. V naslednjem obdobju bom to preizkusil. Pravijo, da je najtežje zadržati številko ena. Bomo videli, ali je to res ali ne, številka ena pa bom poskušal ostati čim dlje," je še pristavil tenisač, ki je v letošnji sezoni zmagal že 48-krat in izgubil le na enem (!) dvoboju, in sicer proti Rogerju Federerju v Roland Garrosu. "Ponosen sem nase, kako sem se pobral po epski tekmi in porazu proti Rogerju." Nole je sicer prvi tenisač po letu 2004, ki je prišel na vrh lestvice ATP in ne sliši na ime Roger Federer oziroma Rafael Nadal.


Sledi užitek in počitek na plaži

Za Noleta v prihodnjih dveh tednih sledi počitek po napornem wimbledonskem turnirju. "Privoščil si bom dva tedna počitnic. Šel bom na plažo, pustil loparje v sobi, zaprl oči in najverjetneje razmišljal o stvareh, ki so se zgodile v zadnjem času," je še pristavil Djoković.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.