Šport
22 ogledov

Nole po podaljšani igri do prve trofeje novega leta

Djoković Đoković Indian Wells finale ATP Masters pokal trofeja EPA
Srbski teniški igralec Novak Đoković in njegova italijanska kolegica Flavia Pennetta sta zmagovalca teniškega turnirja v Indian Wellsu s skupnim nagradnim skladom 8,6 milijona evrov.

32-letna Italijanka Flavia Pennetta je uspeh kariere dosegla s suvereno zmago v finalu proti drugi nosilki, Poljakinji Agniezski Radwański, s 6:2 in 6:1. Zanjo je to deseti osvojen turnir WTA, za vse, ki se med športno potjo ubadajo s poškodbami, pa dokaz, da trdo delo in volja prineseta rezultate.

Pennetta je po nizu zdravstvenih težav leta 2012 padla na 166. mesto na svetu in se resno spogledovala s koncem kariere. Po zmagi v Indian Wellsu bo napredovala med 20 najboljših igralk na svetu.

Veliko bolj izenačen je bil finale pri moških, v katerem je Novak Đoković šele v podaljšani igri tretjega niza strl odpor Rogerja Federerja. Zmagal je s 3:6, 6:3 in 7:6. Za Srba je to prvi naslov v letu 2014 in 42. v karieri, Federer, 17-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam, pa ostaja pri 78 naslovih na turnirjih ATP, na lestvici pa bo s sedmega mesta napredoval na peto.

ATP Masters 1000, Indian Wells, finale:

Ženske

Flavia Pennetta (Ita/20) : Agnieszka Radwańska (Pol/2) 6:2, 6:1;

Moški

Novak Đoković (Srb/2) : Roger Federer (Švi/7) 3:6, 6:3, 7:6 (3).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.