Šport
21 ogledov

Nole: "Roger v polfinalu favorit"

1/32
Žurnal24 main
Roger Federer proti Novaku Djokoviću. In Caroline Wozniacki proti Li Na. To je polovica polfinalnih parov na OP Avstralije. "Federer je kot eden najboljših igralcev vseh časov seveda favorit," pravi Nole.

Melborune v fotopodobah!
Caroline Wozniacki se je v svoj prvi polfinale Melbourna polfinale prebila po zmagi nad Francesco Schiavone s 3:6, 6:3 in 6:3, čeprav je slednja – potem ko je dobila prvega – v drugem nizu vodila s 3:1. Nato pa je Danka dobila naslednjih pet iger. Schiavonejeva se je dobro borila v tretjem nizu, rešila tri zaključne žoge, nato pa klonila po 144 minutah. "V prvem nizu nisem imela možnosti, nato sem na igrišče želela stopiti bolj osredotočena in bojevita. Vesela sem, da sem na koncu slavila," je dejala 20-letna plavolaska, ki se bo za vstop v finale merila z devetopostavljeno Kitajko Li Na.

Zmagovalec iz leta 2008 Srb Novak Djoković je v treh nizih s 6:1, 7:6 (5) in 6:1 izločil Čeha Tomaša Berdycha. Nole je Federerja v polfinalu OP Avstralije premagal pred tremi leti, ko je na koncu prišel do svoje edine zmage na turnirjih za grand slam. A kljub takratni zmagi srbski igralec pravi, da je Federer absolutni favorit: "O finalu še ne razmišljam, saj ne želim preskakovati, ampak bom šel počasi korak za korakom. Vse moje misli bom usmeril v naslednji dvoboj, a dejstvo je, da je Federer eden najboljših igralcev vseh časov in seveda favorit."

Ameriška teniška igralka Venus Williams se je odločila, da ne bo zaigrala za reprezentanco ZDA v prvem kolu svetovne skupine pokala federacij proti Belgiji. Razlog je poškodba, zaradi katere je morala starejša od sester Williams predati dvoboj tretjega kola na OP Avstralije, okrevanje pa bo predvidoma trajalo nekaj tednov.

Roger Federer je s 6:1, 6:3 in 6:3 "povozil" rojaka Stanislasa Wawrinko in se uvrstil še v osmi zaporedni polfinale odprtega prvenstva Avstralije. "Nujno sem potreboval dobro predstavo. Ker sem na treningih že velikokrat igral s Stanom, ne zame ne zanj ni bilo nobenih ugank ali skrivnosti," je razkril Roger Federer, ki je skupaj z Wawrinko osvojil olimpijsko zlato med dvojicami leta 2008 v Pekingu. Wawrinka, ki je letos na peti celini odlično nastopal in v četrtfinalu izločil Američana Andyja Roddicka, je bil kljub vsemu zelo razočaran sam nad sabo in je, ko je še petič izgubil svoj začetni udarec, v tretjem nizu jezno polomil lopar.

Federer je na dobri poti, da izenači rekordni zbir zmag na trdi podlagi, ki ga ima s 46 "v lasti" Američan Andre Agassi, ter številki 1 Špancu Rafaelu Nadalu prepreči doseči Rafa-slam; zmago na štirih zaporednih grand slamih, vendar ne v koledarskem letu. 

OP, Avstralije, četrtfinale, moški:

Roger Federer (Švi/2) : Stanislas Wawrinka (Švi/19) 6:1, 6:3, 6:3;
Novak Djoković (Srb/3) : Tomaš Berdych (Češ/6) 6:1, 7:6 (5), 6:1

Četrtfinale, ženske:

Li Na (Kit/9) : Andrea Petkovic (Nem) 6:2, 6:4;
Caroline Wozniacki (Dan/1) : Francesca Schiavone (Ita/6) 3:6, 6:3, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.