Šport
22 ogledov

Nole še vedno razred zase

Rafa je tudi tokrat moral priznati premoč Noletu, ki letos igra atomski tenis. (
1/10
Žurnal24 main
Novak Djoković v letošnji sezoni še vedno ne pozna poraza. V finalu mastersa v Rimu je še drugič v zadnjih osmih dneh ugnal prvega igralca sveta Španca Rafaela Nadala. 6:4 in 6:4 je bilo v korist Srba.

Novak Djoković je svoj zmagoviti niz podaljšal na 37 zmag. Srb je tako še četrtič zapored premagal številko ena svetovnega tenisa Španca Rafaela Nadala. Zmaga šteje še toliko več, saj je bila to že druga zaporedna zmaga Noleta nad Rafo na peščeni podlagi.

Španec kar dvakrat ni zdržal pritiska
Novak Djoković je v prvem nizu izkoristil že prvo priložnost za brejk, ki se mu je ponudila v osmi igri, ko je Nadal žogico zadel z robom loparja. Pri izidu 5:3 je trenutno najbolj vroč igralec sveta serviral za zmago v prvem nizu, a nepopustljivi Majorčan se je vrnil v igro in znižal na 4:5. Španec nato ni zdržal pritiska in je izgubil svojo servisno igro, Nole pa se je veselil zmage v prvem nizu s 6:4.

Ko je Nole v drugem povedel z 2:0, se je zdelo, da je dvoboj že odločen. A Nadal je še enkrat napravil re-brejk in znižal na 1:2. Igralca sta nato zadržala svoje servisne igre, vse do izida 5:4 za Djokovića, ko je Nadal serviral za obstanek v tekmi. Tudi v drugo Španec ni zdržal pritiska in Srb je izkoristil svojo četrto zaključno žogico za zmago.

Masters v Rimu, finale:

Rafael Nadal (ŠPA, 1) : Novak Djoković (SRB, 2) 4:6, 4:6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.