Šport
11 ogledov

Nole stepel Štěpáneka za 1:0, Berdych izenačil

Djoković Đoković Štepanek Davisov pokal finale Beograd
1/10
EPA
Novak Đoković je brez izgubljenega niza pred polno Areno v Beogradu prinesel vodstvo srbski reprezentanci v finalu Davisovega pokala proti Češki. Tomáš Berdych izenačil z zmago nad rezervistom Dušanom Lajovićem.

Srbija je po zaslugi svojega prvega zvezdnika in številke dve svetovnega tenisa, Novaka Đokovića, v polni Kombank Areni povedla proti Češki. Đoković je Radeka Štěpáneka odpravil s 7:5, 6:1 in 6:4 in lepo pripravil obračun rojaku Dušanu Lajoviću, ki ga je čakala tekma kariere proti sedmemu igralcu sveta Tomášu Berdychu.

Đoković je imel nekaj težav v prvem nizu, toda po tem, ko je rešil tri priložnosti za brejk nasprotnika, je brez težav slavil pred okrog 17.000 someščani v srbski metropoli. Štěpánek je po nekaj dobljenih dolgih izmenjavah začel popuščati in v Kombank Areni na koncu podlegel močnim Đokovićevim udarcem z osnovne črte.

Berdych izenačil

Beograjčan je v deveti igri odločilnega niza odvzel začetni udarec Čehu in na svoj servis dobil tekmo ob stoječih ovacijah. Lajović v večernem obračunu kot menjava za poškodovanega Janka Tipsarevića ni imel večjih možnosti proti udeležencu zaključnega turnirja najboljše osmerice.

117. igralcu na lestvici ATP ni uspelo vzeti niza velikemu favoritu in po prvem dnevu tekmovanja je rezultat poravnan na 1:1. V soboto bo na sporedu dvoboj parov, za zdaj za nastop med dvojicama prva zvezdnika obeh ekip nista v postavi. Dvojice bodo predvidoma igrali Ilija Bozoljac in Nenad Zimonjić na srbski ter Jan Hájek in Lukáš Rosol na češki strani.

Čehi igrajo že v tretjem finalu Davisovega pokala v zadnjih petih letih, lani so tudi zmagali. Srbija je v Davisovem pokalu slavila leta 2010.

Davisov pokal, Kombank Arena, finale:

Srbija : Češka 1:1

Novak Đoković (Srb) : Radek Štěpánek (Češ) 7:5, 6:1, 6:4;
Dušan Lajović : Tomáš Berdych 3:6, 4:6, 3:6.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.