Šport
7 ogledov

Nole v Miamiju do druge trofeje leta 2012

Djoković Đoković Miami ATP finale pokal trofeja EPA
Številka ena svetovnega tenisa Novak Đoković je v finalu ATP turnirja v Miamiju še drugič zapored premagal Britanca Andyja Murrayja (6:1, 7:6). Srbski as je tako maščeval poraz iz leta 2009, ko ga je v Crandon Parku ugnal prav Murray.

"Mislim, da sem odigral izvrstno tekmo od začetka do konca," je po zmagi nad Andyjem Murrayjem ob igrišču dejal Novak Đoković, ki na celotnem turnirju v Key Biscayneu ni izgubil niti enega samega niza. "Vseeno ob tako kakovostnem igralcu nikoli ne veš, zato je vedno pri vrhu. Vedno se vrne, čeprav nadziraš tekmo, zato sem zares vesel, da nisem izgubil niti niza."

Srbski šampion je nadzor nad tekmo prevzel v dolgi četrti igri, ko je Murray z backhandom napravil dve neizsiljeni napaki in izgubil servis. Škotski tenisač se vseeno ni tako hitro predal in prišel do break priložnosti na naslednji Đokovićev servis, a se je številka ena spet ubranila. Murrayjev backhand je bil spet ključnega pomena v naslednji igri, saj je Škot dvakrat zadel mrežo in Srbu praktično predal prvi niz.

Nadaljevanje je bilo malce bolj izenačeno, vseeno pa se je moral Murray močno truditi, da je dobival igre na svoj začetni udarec, nikakor pa mu ni uspelo odvzeti servisa samozavestnemu 24-letnemu šampionu. Đoković je po 6:6 v drugem nizu s 7:4 dobil podaljšano igro in po zmagi na odprtem prventvu Avstralije osvojil še svojo drugo trofejo leta 2012.

ATP Miami (3.973.050 ameriških dolarjev), finale:

Novak Đoković (Srb/1) : Andy Murray (VB/4) 6:1, 7:6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.