Šport
2 ogledov

Nole: "Vedno sanjal o zmagi v Wimbledonu"

wimbledon polfinale djokovic tsonga 2011 EPA
Danes ob 15. uri se bo na osrednjem igrišču Wimbledona začela poslastica med številko ena in bodočo številko ena svetovnega tenisa: dvoboj med Rafaelom Nadalom in Novakom Djokovićem.

Španec, ki bo ne glede na izid nedeljskega finala v ponedeljek prvo mesto na lestvici ATP prepustil Srbu, bo branil lansko zmago. Za Nadala bo to že peti wimbledonski finale (do sedaj je dvakrat (2008, 2010) slavil, dvakrat (2006, 2007) pa izgubil proti Rogerju Federerju), medtem ko je Djoković sploh prvič v finalu najprestižnejšega grand slam turnirja. "Nikomur mi ni treba ničesar dokazovati, le sebi. Želim si osvojiti Wimbledon, kajti to so vedno bile moje sanje. Izjemno sem razburjen. Ni večjega izziva, kot je igranje v finalu Wimbledona proti Nadalu," je dan pred finalnim obračunom na tiskovni konferenci povedal srbski teniški igralec Novak Djoković, ki bi z nedeljsko zmago dokazal, da si v tem trenutku res zasluži prvo mesto lestvice ATP.

Prav to pa Nadalu ne pomeni veliko in to je dokazal že v polfinalu, ko je pred dvobojem z Murrayjem vedel, da bo izgubil prvo mesto, toda še vedno odigral fantastično. "Že velikokrat sem povedal in še enkrat povem povsem resno. Zame številka ena ni nekaj zelo pomembnega. To sem dejal tudi takrat, ko sem bil številka tri ali štiri," je svoje razmišljanje za španske medije obelodanil Majorčan.

Španec, ki na londonski sveti travi ni izgubil vse od leta 2007, se zaveda, da ga v nedeljo čaka težek dvoboj, kljub štirim letošnjim porazom proti Srbu pa ne meče puške v koruzo. "Največja Djokovićeva kakovost je ta, da žogice udarja izjemno zgodaj. Psihično je v rahli prednosti, saj me je letos premagal že v štirih finalih. Toda to bo nov obračun: to je finale Wimbledona, v katerem je treba dobiti tri nize." Na drugi strani se Nole zaveda Nadalovih kvalitet, a verjame, da ga je sposoben premagati še petič letos. "Nadal je fizično nad vsemi, to vemo vsi. Je tudi najmočnejši med vsemi, ki trenutno igramo tenis, tako da bom moral biti zelo dobro pripravljen. V tem trenutku se počutim v formi, prav tako pa sem zelo motiviran."

Dosedanji letošnji obračuni med Nadalom in Djokovićem:

Indian Wells (trda podlaga)
Novak Djoković (Srb) : Rafael Nadal (Špa) 4:6, 6:3, 6:2

Miami (trda podlaga)
Novak Djoković (Srb): Rafael Nadal (Špa) 4:6, 6:3, 7:6 (4)

Madrid (pesek)
Novak Djoković (Srb) : Rafael Nadal (Špa) 7:5, 6:4

Rim (pesek)
Novak Djoković (Srb) : Rafael Nadal (Špa) 6:4, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.