Šport
34 ogledov

Nole - velik športnik, še večji človek

novak đoković Profimedias
Srbski tenisač Novak Đoković je na igriščih Margaret Court Arene organiziral humanitarno akcijo v okviru njegove dobrodelne fundacije.

V Melbournu je vse pripravljeno na začetek prvega grand slama letošnje sezone. Branilec naslova je eden najboljših igralcev vseh časov Novak Đoković, ki je pred začetkom njemu tako ljubega turnirja znova dokazal, da ni le velik športnik, temveč predvsem velik človek.

Đoković je na dobrodelno prireditev povabil nekatera zveneča imena avstralskega športa. Kriketa ga je učil nekdanji zvezdnik Shane Warne, nogometnih veščin Archie Thompson, teniško lekcijo pa mu je odčital paraolimpijski prvak Dylan Alcott.

''Premakniti se moraš, premakniti,'' je Đokoviću svetoval paraolimpijec, a naloga je bila vse prej kot lahka. ''Izgleda precej enostavno, ko to počne Dylan Alcott,'' je komentiral drugi igralec sveta.

''Zelo sem užival. Rad bi se zahvalil OP Avstraije, vsem sodelujočim in tistim, ki so prispevali denar,'' je še povedal šestkratni zmagovalec turnirja v Melbournu.

Đoković je novo sezono začel z zmago na turnirju serije 250 v Dohi, kjer je v treh nizih premagal prvega igralca sveta Andyja Murrayja. V Melbournu bo poskušal osvojiti 13. lovoriko na turnirjih za grand slam, s katero bi se približal Rafaelu Nadalu (14) in Peteu Samprasu (14). Rekoder je še vedno Roger Federer (17).

Komentarjev 4
  • Žurnalček 07:25 13.januar 2017.

    Ne serte ga še vi z Đokovićem ! Če želi kdo kaj zvedeti , polni so ga srbijanski časopisi , ne še vi ! Tam lahko zveste vse od odhoda na malo potrebo do seksa ! Kozla se mi , ...prikaži več imajo pa srečo , ker če ga e bi imeli , bi bil njihovi cajtengi na pol prazni !

  • izRODEk 17:19 12.januar 2017.

    NE ne ne NEEEEE!!!! On je SRB! Serbijanc! GOTOVO je z njim nekaj narobe! :DDDD

  • Janez_53 16:07 12.januar 2017.

    Mogoče bi Tina morala to prebrati! Da bi dojela, kaj je tisto, kar loči Človeka od človeka.