Šport
126 ogledov

Nora tekma! Prvič premagali Vukove!

...
1/82
Žurnal24 main
Ljubljana Silverhawks so v 10. poskusu prvič premagali večkratne prvake lige Cefl, Beograd Vukove. Ob polčasu so vodili 35:14, nato popustili in tako je Bo Moncur zmago rešil v zadnji minuti (49:42).
Trener Valant ostaja na realnih tleh. Ta zmaga še ne pomeni, da so že v finalu, oziroma ve, da bo v morebitnem finalu v Beogradu zelo težko zmagati, saj tam Vukovi še nikoli niso izgubili (proti nobeni ekipi). "Naslov je druga zgodba. To je bila domača tekma, s skoraj vsemi igralci, s super publiko." Toliko bolj odločen je Moncur. "Cilj je, da osvojimo naslov. Pika. Nočemo več porazov. Do zadnje tekme bi radi le zmage."

"To zmago smo čakali od leta 2006. To je bila naša najboljša tekma. To je bilo dobro maščevanje za lanski finale. Vsi fantje so dobro igrali, vsi! To je prava ekipa," je po veliki zmagi povedal trener Ljubljane Silverhawksov, Uroš Valant. Začelo se ni najbolje, nadaljevalo pa fantastično. Po izgubljeni žogi Jerneja Pavliča so Beograd Vukovi v dveh potezah povedli s 7:0. Zadnjo okrepitev Sokolov, Boja Moncurja, so v uvodnih minutah ustavile težave s kopačkami. Tako zelo mu je drselo, da se je večkrat znašel na zadnji plati. A takoj, ko jih je zamenjal, je s tekom za 40 jardov osvojil svoj prvi touchdown na tekmi za 7:7. Že v naslednjem napadu je s podobno akcijo vrnil MVP lanskega finala Cefla, Brandon McDowell (7:14).  Ko je kick-off po McDowellovem touchdownu Jernej Pavlič vrnil za touchdown, dolg 90 jardov, je bilo 14:14.

"Čas je že bil! Dokazali smo, da smo napredovali. Tudi z mentaliteto smo prišli tja, kamor je treba. Četudi v zadnjih minutah, zmaga šteje," je za Žurnal povedal mlajši od bratov Pavlič, Matej. In kaj je šlo narobe v drugem polčasu? "Utrujenost in pa mogoče smo mislili, da je že kar konec. A Vukovi so zelo izkušena ekipa in se znajo vrniti. Zdržali smo in dokazali, da smo boljši od njih."

In tako so se začele sanjske minute Silverhawksov. V prvem napadu druge četrtine je Bo dosegel svoj drugi touchdown (21:14). Jan Lipovec je s sackom (podiranje podajalca) ustavil napad Beograda, Moncur pa s tretjim touchdownom povišal na 28:14. V naslednjem napadu je dobil Američan nekaj počitka in večino jardov Sokolov sta osvojila slovenska tekača, Matej Pavlič in Gregor Črepinšek, 30 pa so jih dobili po podaji Vinnyja Gaya do Jana Jakusa. Na koncu se je z dveh jardov četrtič na tekmi v končno cono prerinil Moncur (35:14). Napad Vukovov je bil nemočen, prvo ime ljubljanske obrambe Desmond Hendricks (en sack) je nenehno pritiskal na podajalca gostov, Vinnieja Mirotha.

Padec koncentracije
Po odmoru so Sokoli dokazali, da znajo tudi po zraku. Najprej je Gay podal za 50 jardov do Jerneja Pavliča, nato pa v končno cono za 20 jardov do Roka Štamcarja (42:14). Sledile so krizne minute. Kot že tolikokrat doslej jim je padla koncentracija, Beograjčani pa so strnili vrste in zaigrali bolje. Dosegli so štiri zaporedne touchdowne. Še dobro, da so ob zadnjem zgrešili prosti strel za dodatno točko in pred zadnjima dvema minutama je bilo 42:42. Sledil je napad Silverhawksov, časa je zmanjkovalo, a Gay, Štamcar in Moncur so prišli v rdečo cono, nakar se je Bo z dveh jardov prebil v končno za svoj peti touchdown na tekmi. Vukovom je ostala slaba minuta, poskušali so z dolgimi podajami in le malo je manjkalo, pa bi v zadnjih sekundah v končni coni ujeli touchdown za podaljšek. Sodniki so po treh urah epske bitke odpiskali konec tekme in zmaga je ostala doma.

Počutim se kot doma. Všeč so mi ljudje, pa dežela. Vsi so zelo prijazni. Rad igram, rad imam to ekipo in zato sem se vrnil."
Bo Moncur

Bo še zna!
"Danes smo si res želeli vsi zmagati. Napadalna linija je bila izvrstna. Palce gor celotni ekipi," je zasluge za zmago na celotno ekipo prenesel Bo Moncur. "Treba je bilo prekiniti ta niz." Čeprav ni igral leto in pol, je dokazal, da še zna in je res eden najboljših, če ne kar najboljši tekač, ki je v zadnjih letih igral oziroma še igra na evropskih zelenicah. "Malo sem že star (smeh). Malo težje je teči, a mislim, da imam še nekaj v sebi. Počutim se kar dobro. Moral bom še delati na gibljivosti. Pozna se, da lani nisem igral. Ves čas pa sem treniral v fitnesu. Le tekel nisem veliko. A zdaj je iz dneva v dan bolje." Če bo ostal nepoškodovan (kar je bila v preteklosti misija nemogoče), bo za Silverhawks velika okrepitev. Zdaj Sokole čakata dve tekmi v državnem prvenstvu, nato pa 11. junija v Ivančni Gorici Istanbul Cavaliers – v gosteh so jih visoko premagali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.