Šport
6 ogledov

Nordijski center Planica še korak bližje

planica_bobo Žurnal24 main
Minister za šolstvo in šport Milan Zver je danes v Planici podpisal prve pogodbe o odkupu zemljišč, na katerih bo do leta 2010 v dolini pod Poncami stal sodoben nordijski center.
 
 

Danes je prišlo do zgodovinskega trenutka za Planico, Rateče, občino Kranjska Gora in tudi Slovenijo. Planica je več kot dolina športnih skakalnic, je eden od simbolov slovenskega športa.

Jure Žerjav, župan Kranjske Gore

 
"Današnji dan je nova pomembna stopnička pri gradnji nordijskega centra Planica. Najtrši oreh je seveda lastništvo zemljišč, ki je temelj za vse nadaljnje aktivnosti. V začetku leta smo zagotovili 2,9 milijona evrov za odkup zemljišč in danes bomo izvedli prvi odkup. Gre za večje površine. V naslednjih tednih se bomo dogovarjali z agrarno skupnostjo, nato bomo šli v naslednje faze," je povedal minister Milan Zver .

Poudaril je še, da bodo naslednje faze bistveno hitrejše. "Ta del je bil najtežji. Mi smo od vsega začetka želeli pristopiti transparentno, igrali smo z odprtimi kartami in upam, da smo tako dobili tudi zaupanje vseh vpletenih. Tudi zato je ta faza trajala nekaj dlje. Delo poteka, a čez noč se ne da opraviti, kar se skozi desetletja ni izvajalo," je še dejal Zver.


Minister Milan Zver Planici obljublja lepše čase. © Bobo

 

Odkup zemljišč naj bi bil končan v mesecu in pol, minister pa je še enkrat poudaril, da si želi, da bi zemljišča prodali prav vsi lastniki, saj bodo tisti, ki prodaji zdaj nasprotujejo, na koncu celo v slabšem položaju, zato jih poziva, naj si premislijo.

Na ministrstvu pričakujejo, da bodo letos uredili vso potrebno dokumentacijo, glavnina gradbenih del pa naj bi se izvajala v letih 2009 in 2010. V ospredju bo seveda ureditev skakalnic in tekaških prog za vrhunske športnike, mlade perspektivne športnike in seveda tudi rekreativce. Vsekakor pa naj bi se končno nehala sramotna agonija Bloudkove velikanke.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.