Šport
27 ogledov

Nore štiri minute za preobrat Anaheima

anaheim ducks Reuters
Drugouvrščena ekipa severnoameriške hokejske lige NHL Anaheim Ducks je v noči na torek vknjižila novo zmago, tokrat že 38.

Rački so doma sicer slavili šele po izvajanju kazenskih strelov, s 4:3 so premagali Detroit Red Wings. V drugi tekmi večera so New Jersey Devils s 3:0 premagali Arizona Coyotes.

Anaheim prepričljivo vodi v svoji pacifiški skupini, za vodilnim moštvom centralne skupine Nashvillom pa je druga ekipa lige. Tokrat so rački zmagali že tretjič zapored, a so se morali nekoliko bolj potruditi. Predvsem so morali ustaviti Pavla Dacjuka, ki je v sedmi minuti druge tretjine z drugim golom tekme goste iz Detroita popeljal do vodstva 2:0.

Potem pa so v treh minutah in pol v zadnji tretjini tekme domači dosegli kar tri gole zapored in med 10. in 13. minuto povedli s 3:2. Uspešni so bili Ryan Kesler, Jakob Silfverberg in Andrew Cogliano. Štiri minute pred koncem rednega dela je za izenačenje poskrbel Riley Sheahan. John Gibson je za račke ubranil 35 strelov, vključno s poskusom Tomasa Tatarja v kazenskih strelih, ki je domačim zagotovil zmago. Prvi strel je za goste zapravil Dacjuk, nato so bili izmenično uspešni Corey Perry, Gustav Nyquist in Jakob Silfverberg, potem pa je zgrešil Tatar.

"Obdržali smo se. Ostajali smo na liniji napada, kljub dejstvu, da nas je nasprotnik v prvih dveh tretjinah precej nadigral. Lahko smo veseli, da smo zmagali," je po tekmi povedal trener Anaheima Bruce Boudreau, ki je zabeležil 350. zmago v karieri.

Visoko zmago pred domačimi gledalci so vknjižili pri New Jerseyju. Ti so bili s 3:0 boljši od kojotov iz Arizone. Slednji so tako izgubili še šestič zapored in so kot predzadnja ekipa zahodne konference ostali brez možnosti za napredovanje v končnico. Za New Jersey je Scott Gomez dosegel dva gola, uspešen je bil tudi Mike Cammalleri. V vratih domačih se je z 38 obrambami izkazal še vratar Cory Schneider.

Liga NHL, izidi:

New Jersey Devils : Arizona Coyotes 3:0
Anaheim Ducks : Detroit Red Wings 4:3*

* - kazenski streli

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.