Šport
6477 ogledov

Noro, kaj je slovenska šampionka napravila s pasom prvakinje

Ema Kozin Twitter
Ema Kozin je enega svojih šampionskih pasov podarila v dobrodelne namene.

Boksarka Ema Kozin je v soboto v Manchestru postala nova svetovna prvakinja v supervelterski kategoriji po verzijah WBO in WBC. Prisrčen sprejem v športnem klubu Gepard v Ljubljani, kjer trenira, je začinila tudi z dobrodelno noto in šampionski pas iz leta 2017 podarila za dobrodelno dražbo, katere izkupiček je namenjen društvu Viljem Julijan.

Izkupiček je namenjen štiriletni deklici z motnjami v razvoju. "Sama sem mnenja, da je treba pomagati drugim, če le lahko, zato mi je v čast in zadovoljstvo, da lahko sodelujem. To je moj prvi pas in prvega ne bom pozabila, upam pa, da bo v pomoč pri zbiranju sredstev in da se jih bo zbralo čim več," je povedla slovenska šampionka.

Ema Kozin Rudolf Pavlin | Avtor: Facebook Facebook

Njen trener Rudi Pavlin je svoj pas podaril društvu Gepard in se na ta način zahvalil za dolgoletno sodelovanje, pas pa označil tudi kot morebitno motivacijo za mlade, ki trenirajo v klubu.

"To je Rudi. Z mano je že 14 let in vseskozi v mojem kotu, tako v ringu kot v življenju. Zahvalila bi se celi trenerski ekipi, pa tudi sponzorjem, družini in prijateljem za podporo, saj brez njih ne bi šlo," je morda 100-glavi množici povedala Kozin. O osvojenih naslovih pa je dodala: "Še vedno se kar smejim sama sebi. Včasih se vprašam, ali to vse sploh upam sanjati. A skupaj smo dokazali, da se da."

Že takoj po dvoboju je dobila tri ponudbe za borbo, kjer bi pasova branila. "Tekmice morajo vedeti, da bom vsakič boljša. Ko gledam posnetke te zadnje borbe, namreč spoznavam, da imam v tehniki in taktiki še velike rezerve, čeprav je bil napredek viden."

Ema Kozin | Avtor: Profimedia Profimedia

Ema Kozin je v soboto po desetih rundah po sodniški odločitvi premagala Škotinjo Hannah Rankin in ob največjem uspehu v karieri dosegla tudi 24. poklicno zmago. V poklicni karieri je ob 24 zmagah dosegla tudi en remi, edina, ki jo je doslej premagala, pa je bila legenda ženskega boksa Američanka Clarissa Shields.

Verjetno aprila ali maja jo čaka nov dvoboj, tudi tega pa bo organizirala priznana promotorska skupina Queensberry Promotions Franka Warrena, ki velja za eno najbolj uveljavljenih v tem športu in ponuja platformo za naslednje velike tekme.

 

Pavlin: Ema spet v ringu aprila ali maja

"Že takoj po dvoboju so se pojavile prve ponudbe, ki jih v trenutku jemljem bolj kot provokacije. A odkrito bi povratni dvoboj rada Škotinja Hannah Rankin, pozanimala se je Britanka Terri Harper, pa tudi Belgijka Femke Hermans," je v pogovoru z mediji potrdil Pavlin.

"Ema ima v karieri veliko uspehov, a zadnji ima večjo težo od vseh prej, zato zanimanje ne preseneča in ponudbe kar letijo. A malo moramo počakati. Videti moram, kakšne posledice je pustil ta dvoboj in do novega leta se bomo odločili kje in proti komu bo Ema branila naslov. Vsekakor pa bo treba resno zavihati rokave, saj bo obramba naslova težka. Levinje čakajo, da jo raztrgajo," je slikovito o nasprotnicah povzel Pavlin.

Rudi Pavlin in Ema Kozin | Avtor: Twitter Twitter

Vse pa ne bo odvisno le od želja Eme Kozin in njene ekipe, ampak bo treba prisluhniti tudi zahtevam priznane promotorske skupine Queensberry Promotions. Ta bo bdela namreč tudi nad naslednjima dvema bojema slovenske šampionke. "Sam si želim dolgoročno sodelovanje. Ema ima še ogromno rezerve, saj je stara šele 24 let in je lahko še dolgo v ringu in veliko napreduje. Stopili smo v te velike čevlje, a so velike tudi nagrade," je še dodal Pavlin ter izpostavil, da sta za uspehe izjemno zaslužna tudi trenerja Redžo Ljutić in Gregor Debeljak.

Pavlin ve, da si je Ema Kozin s sobotno zmago odprla tudi vrata k večjim finančnim nagradam. "Njeno kariero smo gradili brez pravega znanja o organizaciji in ustroju boksa. A uspelo nam je. Dokazali smo, da smo resna ekipa. Zdaj smo spet pred novim poglavjem in novimi težkimi nalogami," je še dodal Pavlin, ki v isti sapi dodaja, da se je pripravljen spopasti z vsakim izzivom.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 16:45 24.november 2023.

    Čestitka Emi ! Se Zavcu kaj kolca ?