Šport
1810 ogledov

Noro! Najboljšega igralca vrgli iz reprezentance, ker ni mogel zapustil Rusije

Lauri Kerminen Profimedia
Nevsakdanja zgodba finskega odbojkarskega zvezdnika, ki je želel, a ni mogel zapustiti moskovskega Dinama.

Najbolj sloviti finski odbojkar zadnjih let Lauri Kerminen je bil vržen iz reprezentance, zato ker ni uspel zapustiti ruskega kluba Dinama Moskve, čigar član je zadnja leta.

Odlični libero sicer že sedem let igra v Rusiji, kjer je najprej pet let branil barve tamkajšnjega velikana Kuzbasa Kemerevo, medtem ko je zadnji dve leti član enega največjih klubov na svetu, moskovskega Dinama, s katerim je letos tudi osvojil rusko prvenstvo.

Lauri Kerminen | Avtor: Profimedia Profimedia

Finski odbojkar, ki je naslov proslavil s številnimi objavami in fotografijami na družabnih omrežjih, pa je naletel na veliko neodobravanje v svoji domovini, kjer so obsodili njegovo igranje za klub iz države, ki je trenutno v vojni z Ukrajino. "Bilo je mnogo zelo kritičnih sporočil. Nekateri so celo zahtevali, da se me strpa v zapor," je svojo dušo odprl v intervjuju za finski Ile.

"Resnica je, da sem hotel zapustiti ekipo. Najprej sem kontaktiral menedžerja in skupaj smo vse predebatirali. Nato sem odšel do predsednika in generalnega direktorja, da zahtevam prekinitev pogodbe."

"Toda naslednji dan sem dobil informacijo, da imam pravico oditi, ampak da me bo stalo. Znesek je bil neverjeten, to je bil zame pravi šok. Nisem si mogel privoščiti takšnega zneska, zato sem moral ostati v Rusiji," je razkril odlični Finec, ki je bil zaradi igranja v Rusiji vržen iz reprezentance.

Lauri Kerminen | Avtor: Profimedia Profimedia

Za konec je Kerminen še poudaril, kako razočaran je nad Mednarodno odbojkarsko organizacijo (FIVB), ki ni priskočila na pomoč tujim odbojkarjem, ki si kruh služijo v Rusiji.

FIVB bi se namreč lahko zgledovala po Fifi in Uefa, ki sta z novimi predpisi omogočila, da lahko takšni igralci brez odškodnine zapustijo ruske in beloruske klube.

Lauri Kerminen | Avtor: Profimedia Profimedia

Kerminen je sicer član finske reprezentance že od leta 2013 in je zanjo nastopil na vseh večjih tekmovanjih v zadnjem času. Še bolj bogata pa je njegova klubska kariera, tekom katere je osvojil en Pokal CEV, eno finsko prvenstvo in en pokal ter tri ruska prvenstva in tri superpokale ter en pokal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.