Šport
58 ogledov

Norveška dominacija v Lahtiju

Marit Bjoergen EPA
Na sprinterskih tekmah svetovnega pokala v smučarskih tekih sta v Lahtiju danes zmagala Norvežana Eirik Brandsdal in Marit Bjoergen.

Brandsdal je slavil pred rojakom Sindrejem Bjoernestadom Skarjem in Francozom Richardom Jouvejem, Bjoergenova pa je prav tako za dvojno norveško zmago ugnala Ingvild Flugstad Oestberg in Američanko Kikkan Randall.

Od četverice slovenskih tekačic se je v izločilne boje uspelo uvrstiti Alenki Čebašek s sedmim časom, Katji Višnar z desetim in Niki Razinger s 26. časom kvalifikacij. Povratnica Vesna Fabjan je za sekundo in pol izgubila možnost za nadaljnje boje in končala na 36. mestu. V odločilnem delu tekme so nato slovenske tekmovalke nastope sklenile v četrtfinalu, najvišje pa je bila na koncu Višnarjeva na 17. mestu. Razingerjeva je bila 20., Čebaškova pa 27.

Predzadnji sprint sezone je pričakovano dobila Bjoergnova. Vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala se je z današnjo že 40. sprintersko zmago na najvišji ravni še utrdila primat v boju za globuse - velikega že ima, zdaj ima najboljše izhodišče tudi v boju za sprinterskega. Skupno ima 1868 točk, najbližje sta ji rojakinji Therese Johaug s 1203 in Heidi Weng s 1101.

Višnarjeva je po 17. mestu pred zadnjo sprintersko tekmo, ki bo sredi prihodnjega tedna v Drammnu, na šestem mestu v skupnem seštevku sprinterskih tekem. Čebaškova pa je po padcu izgubila možnost za boljši rezultat.

"Nika je nastopila v okviru zmožnosti, do konca se je borila na vso moč, z njenim rezultatom smo zadovoljni. Katja in Alenka sta v četrtfinalu naredili nekaj napak, ki so odločale o mestih. Kar se tiče Fabjanove, smo vedeli oziroma pričakovali, da bo na robu trideseterice. Vesni se je med tekmo vrtelo, zadnji del je bil zanjo že zelo naporen, veseli smo, da je nazaj", je povedal glavni trener Marko Gracer.

V nedeljo bo v Lahtiju na sporedu desetkilometrska razdalja v klasični tehniki s posamičnim startom. Tekmovali bosta dve Slovenki, Lea Einfalt in Nika Razinger.

Eirik Brandsdal  | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.