Šport
0 ogledov

Norvežani prizemljili Avstrijce

Islandci so uspešno zaustavili Ivana Balića, ki je dosegel le dva zadetka. (Foto Žurnal24 main
S tekmo med Hrvaško in Islandijo so se začele tekme v skupini I na EP v rokometu v Avstriji. Olimpijski podprvaki Islandci in Hrvaška so se razšli z 26:26. Dve točki sta vpisali še Norveška in Danska.

Islandci so bolje začeli uvodno tekmo med vodilnima moštvoma v skupini I in vseskozi vodili, a je Hrvaška vrnila udarec in v 12. minuti prvič povedla za gol.

Olimpijski podprvaki Islandci so v nadaljevanju izkoristili napake naših južnih sosedov in prednost iz minute v minuto povečevali. Največ so vodili za štiri zadetke, na polčas pa odšli s tremi goli prednosti (15:12). V prvem delu je pri Nordijcih blestela trojka Stefánsson-Gudjónsson-Gudjónsson, ki je dosegla kar 13 od 15 zadetkov Islandije. Varovanci Lina Červarja so po odmoru napadli in se nasprotniku v 34. minuti približali le na gol zaostanka (15:14), popoln preobrat pa jim je preprečil odlični čuvaj mreže Gustavsson. Prav po njegovi zaslugi in tremi zaporednimi goli Gudjónssona so se Islandci ponovno odlepili na štiri zadetke naskoka in prednost uspešno branili do 54. minute. Takrat so imeli pri vodstvu za dva zadetka (23:21) dva igralca manj na igrišču, kar so hrvaški rokometaši s pridom izkoristili in v 56. minuti izid najprej izenačili, potem pa slabe tri minute pred koncem srečanja šele drugič na tekmi povedli za gol (24:23). V napeti končnici so goli kot po tekočem traku padali na obeh straneh. Hrvaška je imela 36 sekund do konca napad za zmago, a je islandska obramba zdržala. Neodločen izid 26:26 pomeni, da Hrvaška s petimi točkami ostaja na vrhu skupine I, Islandija ima točko manj.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Norvežani boljši od gostiteljev
V drugi tekmi dneva so Norvežani s 30:27 odpravili gostitelje prvenstva Avstrijce. Pri Skandinavcih sta se najbolj izkazala Tvedten Håvard in Myrhol Bjarte, ki sta dosegla po šest zadetkov, prav toliko kot pri poražencih Roland Schlinger. Avstrijci ostajajo pri eni točki iz predtekmovanja, Norvežani pa so zbrali štiri, prav toliko kot Islandci, s katerimi si delijo drugo mesto v skupini. V zadnjem obračunu dneva so aktualni evropski prvaki Danci brez težav odpravili blede Ruse, ki so že ob polčasu zaostajali za pet zadetkov. Danci, ki so svoje nasprotnike ugnali z 34:28, ohranjajo možnosti za polfinale, Rusi pa so brez točk na zadnjem mestu skupine.

Skupina I, izidi:
Hrvaška : Islandija 26:26 (12:15)

Avstrija :  Norveška 27 :30 (12:15)

Rusija : Danska 28:34 (13:18)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.