Šport
56 ogledov

Nose odvrgel bergle, trening bo še počakal

Tomaž Nose Dirka po Sloveniji Anže Petkovšek
Nekdanji zmagovalec kolesarske dirke Po Sloveniji Tomaž Nose, ki je konec prejšnjega leta doživel hudo prometno nesrečo, zaradi katere je moral prestati operacijo medenice, še ni pripravljen na tekmovanja.

Tomaž Nose, kolesar Adrie Mobila, trenutno opravlja rehabilitacijo v Šmarjeških toplicah, kdaj bo lahko spet sedel na kolo, zaenkrat ni jasno. "Dejstvo je, da ne bom prehiteval reči. Kdaj se bom vrnil na kolo, bodo povedali zdravniki. Še prejšnji teden sem hodil s pomočjo bergel, zdaj sem sicer te odvrgel, a s treningi bom moral še počakati. Skoraj zagotovo bom izpustil prvi del sezone, zelo težko, da bi lahko nastopil na junijski dirki Po Sloveniji, ki je bila vedno eden od glavnih ciljev sezone. Upam že, a lahko se zgodi, da bom moral izpustiti celotno sezono. Toda o tem zdaj ne morem in ne želim govoriti," specialist za vzpone noče napovedovati časa vrnitve.


Nose na kolesu ni bil že od nesreče, ki si je pri padcu na treningu poškodoval medenico, ključnico in nekaj reber, prvi korak k vrnitvi pa je bila predstavitev njegove ekipe, na kateri si je že oblekel dres. Tako kot devet njegovih moštvenih kolegov. "Vsi upamo, da bo Tomaž čim prej z nami, do takrat pa bomo morali tekmovati brez njega. Imamo le devet kolesarjev, toda menim, da to kljub napornemu programu ne bi smel biti problem. Menim, da so prav vsi dobri, zato imam že zdaj težave, koga uvrstiti v ekipo šestih kolesarjev. Vsi si želijo dirkati, tako da mi je žal, da moram koga postiti doma," je dejal novi športni direktor novomeškega kluba Boštjan Mervar, ki je na tem mestu zamenjal legendarnega Milana Eržena, kot pravijo fantje, pa tudi že uvedel nekaj sprememb pri delu.

Taktika prilagojena Mugerliju

Čeprav je ekipa malo številčna in spet nekoliko spremenjena, kot pravi predsednica kluba Mojca Novak, povsem prilagojena vsem dejavnikom, ki krojijo kolesarstvo, pa cilji niso zmanjšani. Ekipa bo poskušala nadaljevati trend napredka, želijo vsaj ponoviti, če ne izboljšati lanske rezultate, ki so bili odlični. Na svetovnem prvenstvu so v ekipnem kronometru zasedli 20. mesto, na lestvici Europe Toura pa so bili šesti.

Da pri tem mislijo resno, kažejo že prvi rezultati, s pomočjo ekipe na začetku sezone blesti predvsem Matej Mugerli. "Trenutno je on naš najboljši kolesar, zato je taktika prilagojena njemu. Čez mesec pa bo mogoče komu drugemu," meni Mervar, ki poleti računa predvsem na Radoslava Rogino – Hrvat bo spet napadel zmago na slovenski pentlji. Do takrat pa naj bi bil Mugerli tisti, ki naj bi vlekel voz ekipe, kar je pri novomeški ekipi na začetku sezone že tradicija.

''Želim se približati lanskim rezultatom''

"To je preverjena formula, ki se je držim. Če bi se pripravljal na kateri drug del sezone, bi mogoče prav tako šlo, a nočem ničesar spreminjati. Za novo sezono lahko rečem, da se želim približati lanskim rezultatom, ki so bili odlični. Kakšnih posebno priljubljenih dirk nimam, zame so vse enake, vse štejejo za točke evropskega pokala. Tu mislim predvsem na enodnevne preizkušnje, če pa se bo priložnost pokazala tudi na kakšni večdnevni dirki, jo bom vsekakor poskušal izkoristiti. Kot ekipa imamo spet cilj tudi nastop na svetovnem prvenstvu, kjer bomo poskušali izboljšati lansko 20. mesto," je načrte predstavil Primorec v dolenjski ekipi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.