Šport
26 ogledov

Nose se je hudo ponesrečil

Tomaž Nose Dirka po Sloveniji Anže Petkovšek
Na zadnjem treningu pred božičnimi prazniki si je kolesar Tomaž Nose v prometni nesreči poškodoval medenico, ključnico in nekaj reber.

Tomaž Nose, dolgoletni član kolesarskega moštva Adria Mobil, je bil v ponedeljek udeležen v hudi prometni nesreči. Odpeljali so ga v novomeško bolnišnico, kjer je ostal na intenzivni negi.

"Na zadnjem treningu pred božičnimi prazniki si je poškodoval medenico, ključnico in nekaj reber," so zapisali na spletni strani kluba. "Kaj točno je botrovalo tako hudim poškodbam, ta trenutek še ni znano. Prav tako ne, za kakšne poškodbe gre in koliko časa bo trajala rehabilitacija."

Nose je že 13 let v članski kolesarski konkurenci, ves čas pa je bil član novomeškega kluba z izjemo let 2004 in 2005, ko je vozil za švicarski Phonak. Letos se lahko pohvali z osmim mestom na dirki Settimana Ciclistica Lombarda v Italiji. Svoj največji uspeh je dosegel leta 2007, ko je zmagal na dirki po Sloveniji in premagal trenutno enega od najboljših kolesarjev na svetu, Italijana Vincenza Nibalija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.