Šport
11 ogledov

Nov finančni udarec za SZS

Stane Valant ne bo več deležen pomoči Telekoma. Žurnal24 main
Telekom Slovenije je v sredo obvestil vodstvo SZS – pool za alpsko smučanje, da predčasno prekinja pogodbo o sodelovanju. Drugi pokrovitelj, ki je v zadnjih dveh mesecih prekinil pogodbo.

Alpinci so po Hitu včeraj ostali še brez drugega zlatega pokrovitelja, kar pomeni, da se bo primanjkljaj v blagajni povečal še za dodatnih 200 tisoč evrov na leto. Že lani so po odhodu zavarovalnice Wiener Städtische ostali brez generalnega pokrovitelja in s tem brez 400 tisoč evrov na leto. Poleg tega trenutno nimajo niti poslovnega direktorja, ki bi z vso paro iskal nove in poskušal zadržati stare pokrovitelje. Medtem pa trije zlati pokrovitelji, Hervis, NLB in Petrol, za zdaj ne razmišljajo o prekinitvi pogodbe.

Jure Košir bo poskušal rešiti iz dneva v dan večjo finančno luknjo alpincev. Predloge sprememb bo predstavil v ponedeljek na seji alpskega odbora. Ali bo ugriznil v kislo jabolko, pa je odvisno od odziva vodilnih. © Boštjan Tacol

 
Ostaja pri nordijcih
Telekom Slovenije bo alpske smučarje financiral še do konca leta, nato pa se bo umaknil. Zanimivo, da bo še naprej ostal pokrovitelj nordijskih reprezentanc. "Ko smo ocenjevali sezono alpskih smučarjev, smo ugotovili, da so bili športni rezultati dobri, na področju komuniciranja pa nismo dosegli takšne ravni pojavljanja, prisotnosti in sponzorskega prepoznavanja, kot smo načrtovali. Pri nordijcih smo s komunikacijskimi učinki zadovoljni," je odločitev Telekoma pojasnila predstavnica za odnose z javnostmi Darinka Pavlič Kamien . "Po mojih informacijah Telekom razloga za odpoved sodelovanja ni navedel, je pa v pogodbi zapisano, da jo ima vso pravico odpovedati kadarkoli," se je skromno odzval predstavnik za odnose z javnostmi Smučarske zveze Slovenije (SZS) Tomi Trbovc , medtem ko je telefon direktorja SZS Jara Kalana ves dan zvonil v prazno.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.