Šport
20 ogledov

Nov hat-trick Crosbyja za 2:0 Pittsburgha

pittsburgh penguins Reuters
Zvezdnik Pittsburgh Penguins, Kanadčan Sidney Crosby, je zabil že svoj drugi hat-trick v letošnji končnici in pomagal moštvu do zmage nad Ottawo Senators (4:3). Pingvini so v konferenčnem polfinalu lige NHL povedli z 2:0.

Pingvini iz Pittsburgha so v drugi tekmi hokejskega polfinala vzhodne konference NHL povedli z 2:0 proti Ottawa Senators. Ekipa je v noči na soboto zmagala s 4:3, kar tri gole pa je prispeval Sidney Crosby.

Crosby je sinoči potreboval le nekaj več kot eno tretjino, da je dosegel svoj drugi "hat-trick" v letošnji končnici. Zadel je v četrti in 17. minuti prve tretjine ter v drugi druge. Četrti gol za pingvine je v deveti minuti drugega dela prispeval Brenden Morrow, slednji je dosegel šele prvi gol v končnici po petih letih.

Za senatorje so zadeli Kyle Turris, Colin Greening in Jean-Gabriel Pageau, tretjo tekmo pa bo v nedeljo gostila Ottawa. Položaj ekipe ni dober, saj Ottawi v končnici še nikoli ni uspelo nadoknaditi zaostanka z 0:2.

Če mu dovoliš, te bo kaznoval

"Je eden najboljših v NHL in če mu daš čas ter mu dovoliš igrati, te bo kaznoval. To smo nocoj storili. Pustili smo mu preveč prostora in naše napake je znal izkoristiti," je lahko po tekmi le ugotovil branilec Ottawe Chris Phillips.

"Pred domačimi gledalci želiš igrati dobro in to sem storil. Uspelo nam je v dveh tekmah priboriti dve zmagi, tudi v nadaljevanju smo odločeni nadaljevati v tem ritmu. Se pa zavedamo, da bo vsekakor težje," pa je po tekmi dejal Crosby. Slednji je vratarja Craiga Andersona trikrat premagal v razponu 22 minut na tri različne načine in še enkrat pokazal, da je velik talent.

Drevi sta na sporedu še dve tekmi polfinala zahodne konference, na delu bo tudi Slovenec Anže Kopitar, saj bodo Los Angeles Kings gostovali pri San Jose Sharks. Kralji sicer vodijo z 2:0. Chicago Blackhawks, ki vodijo z 1:0, gostijo Detroit Red Wings.

Liga NHL, konferenčni polfinale, rezultat:

Vzhod

Pittsburgh Penguins : Ottawa Senators 4:3 (2:1, 2:1, 0:1) /2:0/ 
Crosby (4, 17, 22), Morrow (29); Turris (14), Greening (23), Pageau (43)

/X:Y/ - v poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.