Šport
258 ogledov

Nov hladen tuš za Krimovke

Krim - Ferencvaroš Reševalni pas/Twitter
Rokometašice Krima Mercatorja so v 4. krogu lige prvakinj v ljubljanski hali Tivoli izgubile proti Ferencvarosu s 30:32 (15:15). Ljubljančanke bodo v 5. krogu prihodnjo nedeljo gostovale pri nemškem Bietigheimu.

Krimovke so proti madžarski zasedbi lovile svojo drugo zmago, toda po Bukarešti in Kristiansandu jih je premagal še Ferencvaros. Po izenačenem prvem polčasu so si Madžarke v prvih 15 minutah drugega dela priigrale otipljivo prednost, ki je niso več izpustile iz rok. Krim ima zdaj zmago in tri poraze v skupini A, medtem ko so Madžarke pri dveh zmagah in dveh porazih.

Tekmo so bolje začele madžarske gostje, ki so ob koncu pete minute povedle s 5:2. Toda izbranke Dragana Adžića so hitro reagirale in v 11. minuti je Tjaša Stanko zadela za prvo vodstvo Krima na tekmi s 6:5.

Gledalci so nato spremljali malenkost boljšo Krimovo ekipo, ki je trikrat povedla za dva zadetka, toda v 21. minuti ostala brez pomembne igralke, saj je rdeči karton dobila Darja Dmitrijeva. Igralke Ferencvarosa so nato same izničile prednost tekmic in znova prešle v vodstvo, na glavni odmor pa sta šli ekipi poravnani.

V drugi del pa je domača ekipa slabo vstopila. Gostje so naredile delni izid 4:0 in prišle do lepe prednosti. V 43. minuti se je ta prvič na tekmi povečala na pet golov, v 46. pa prvič na šest. Ko je kazalo, da so Madžarke strle odpor domače vrste, pa so se krimovke vendarle približale, v 56. minuti so tako zaostajale le še za dva zadetka, vendarle pa bližje tekmicam do konca niso mogle.

Pri domačinkah je bila razpoložena Jovanka Radičević z devetimi goli, po štiri sta dodali Barbara Lazović in Aleksandra Rosiak. Pri Ferencvarosu je bila neustavljiva Katrin Gitta Klujber z 12 goli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.