Šport
14 ogledov

Nov Kanadčan na Jesenicah

Chris Bright Žurnal24 main
Vrste Acronija Jesenic bo v novi sezoni okrepil kanadski napadalec Chris Bright.

Šestintridesetletni Kanadčan Chris Bright, ki ima tudi japonski potni list, po potrebi lahko igra tudi na mestu branilca, a je najnevarnejši predvsem za nasprotnikove vratarje. Ali bo to zadnja jeseniška okrepitev v novi sezoni, še ni dokončno jasno, nekaj novih odgovorov pa bo znanih po koncu turnirja Kelly's na Dunaju, kamor železarji potujejo v petek.

Športna pot
Bright je kariero začel pri ekipi Moose Jaw Warriors. Leta 1990 ga je v četrtem krogu kot 78. na naboru izbralo moštvo Hartford Whalers, a v najboljši ligi na svetu ni nikoli zaigral. V naslednjih petih letih je igral v ligah AHL in ECHL, bil pa je tudi član kanadske reprezentance, s katero je leta 1995 dosegel svoj največji uspeh – bron na svetovnem prvenstvu. Na osmih tekmah je tudi trikrat uspešno podal. Naslednjih deset sezon je preživel na Japonskem pri ekipah Seibu in Kokudo in bil vedno eden izmed boljših strelcev ekipe. Skupno je na 312 tekmah na Japonskem zbral kar 465 točk. Septembra 2003 je prejel japonsko državljanstvo in za tamkajšnjo reprezentanco zaigral leta 2004 na svetovnem prvenstvu ter na šestih tekmah dosegel dva gola in tri podaje. V sezoni 2005/06 se je prvič preizkusil tudi v Evropi. Pri moštvu Frankfurt Lions je večji del sezone igral kot branilec in v 29 tekmah zbral 11 točk.

Collins: "Za seboj zna potegniti ostale."
Nazadnje je Bright igral v švicarski elitni ligi in bil z 31 točkami na 44 tekmah prvi strelec Basla. "Gre za izkušenega igralca, ki zna za seboj potegniti druge, sam sem ga videl na delu v Švici in prepričan sem, da bo pravi za naše moštvo," je jeseniški trener Kim Collins dejal o novem napadalcu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.