Šport
34 ogledov

Nov poraz Celja ob povratku Žvižeja

1/13
Žurnal24 main
Rokometaši Trima so v petek za gol premagali Celje (26:25). Za Celjane je po dolgem času spet zaigral Luka Žvižej. Derbi petega kola je bil na sporedu že v sredo, ko je Cimos premagal Gorenje.

Trimo Trebnje je medsebojni izid zmag s Celjem Pivovarno Laško v petek izenačil na 2:2 in pivovarjem zadal boleč poraz, ki jih je še dodatno oddaljil od vodilnih Cimosa in Gorenja. Ena redkih dobrih novic za Celjane je povratek Luke Žvižeja, ki je v Trebnjem zaigral prvič po petih mesecih.

Tekma je bila ob polčasu še izenačena (14:14), v nadaljevanju pa je pri Celjanih "igral" zgolj vratar Mirko Alilović. Domači so bili ves čas v prednosti za dva do tri zadetke, česar Celjanom vse do konca ni uspelo nadoknaditi. Najboljši strelec tekme je bil domačin Staš Skube, ki je zadel devetkrat, pri Celju pa je bil Žiga Mlakar uspešen sedemkrat, šest zadetkov pa je dodal mladi Gregor Potočnik, ki je ob nerazpoloženem Momirju Rniću dobil nekoliko več priložnosti. Povratnik Žvižej je dosegel en gol.

Gorenje izgubilo vrh in Šimiča
Visoka prednost rokometašev Gorenja je v spomladanskem delu sezone bliskovito kopnela, v sredo pa so se koprski rokometaši prek Velenjčanov dokončno zavihteli na vrh 1. SRL. Vseeno prvenstvo še ni odločeno, saj je do konca lige še pet kol, med drugim ekipi znova igrata tudi med sabo.

Morda še bolj črne misli porajajoč razlog kot poraz pa je za Velenjčane poškodba Roka Šimiča. Levokrilni igralec Gorenja si je ob padcu po strelu na gol konec drugega polčasa zlomil roko in obležal na igralni površini, kjer so mu nato nudili prvo medicinsko pomoč, kasneje pa so ga prepeljali v izolsko bolnišnico. Po opravljenih preiskavah, ki so potrdile odprt zlom roke na več mestih in izpah komolca, so se odločili za kirurški poseg, pri katerem so Roku kirurško naravnali roko ter vstavili oporne ploščice z vijaki, so sporočili iz velenjskega kluba. Rok je operacijo dobro prestal in okreva v izolski  bolnišnici. Zaradi kompliciranega zloma ne izključujejo dodatne operacije, ki pa jo bodo opravili v celjski bolnišnici, kamor bodo Roka najverjetneje premestili v petek.

Lestvica:
1. Cimos Koper 47

2. Gorenje 46
3. Celje PL 34
4. Loka 34
5. Trimo Trebnje 29
6. Maribor Branik 28

1. SRL, 5. kolo, za prvaka:

Trimo Trebnje : Celje Pivovarna Laško 26:25 (14:14)

Cimos Koper : Gorenje 26:21 (15:14)

Maribor Branik : Loka 30:32 (21:15)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.