Šport
16 ogledov

Nov poraz za Kopija in Kralje

Anže Kopitar tudi v letošnji sezoni igra v odlični formi. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Los Angeles Kings so v noči na soboto proti Buffalo Sabers doživeli tretji zaporedni poraz. Anže Kopitar je podal pri prvem zadetku Kraljev in še šestič zapored vknjižil vsaj eno točko.

Moštvo severnoameriške hokejske lige NHL Los Angeles Kings je v noči na soboto v gosteh izgubilo z 2:4 proti Buffalo Sabres. Slovenec Anže Kopitar je za Kralje dosegel podajo, gola pa sta prispevala Dustin Brown in Wayne Simmonds. Za domače so bili uspešni Andrej Sekera, Thomas Vanek, Tim Connoly in Jochen Knecht.

Kralji so sicer dvakrat na tekmi vodili, Kopitar je med drugim podal za prvi zadetek svoje ekipe, a so nato gostitelji le vknjižili zmago. Klub temu je Hrušičan nastopil dobro, saj je že na šesti tekmi zapored dosegel točko. Izenačenje v zadnji tretjini je z igralcem več na ledu prekinil Connolly. Domači so dvakrat dobro igrali z igralcem več na ledu, čeprav so se Kralji z njihovim napadom dobro kosali, a vseeno izgubili tretjič zapored.

Atlanta Thrashers so kar s 5:0 premagali Washington Capitals in tako končali pozitivni niz slednjih, ki kar devet tekem zapored niso okusili grenkobe poraza v rednem delu tekme. Ondrej Pavelec je za svojo tretjo tekmo v karieri brez prejetega zadetka ubranil 29 strelov, Evander Kane, Nik Antropov in Ben Eager pa so vsi v statistiko vpisali po gol in podajo. Na 4:0 je povišal Dustin Byfuglien, končni izid pa je postavil Aleksander Burmistrov.

V ostalih tekmah so Pittsburgh Penguins po kazenskih strelih s 5:4 premagali Carolina Hurricanes, Edmonton Oilers pa so po kazenskih strelih proti Phoenix Coyotes izgubili s 3:4. Z enakim izidom, a že po podaljšku, so proti Minnesota Wild klonili Detroit Red Wings. St. Louis Blues so v rednem delu s 5:2 ugnali Ottawa Senators, Colorado Avalanche so bili od New York Rangers boljši s 5:1, Calgary Flames pa so Chicago Blackhawks odpravili s kar 7:2. Anaheim Ducks so morali s 3:4 priznati premoč Columbus Blue Jackets.

Liga NHL:

Buffalo Sabres : Los Angeles Kings 4:2
Sekera (21), Vanek (36), Connoly (43), Hecht (56); Brown (5, podaja Kopitar), Simmonds (36)

Anaheim Ducks : Columbus Jackets 3:4

Calgary Flames : Chicago Blackhawks 7:2

Edmonton Oilers : Phoenix Coyotes 3:4 - po podaljšku

St. Louis Blues : Ottawa Senators 5:2

Colorado Avalanche : New York Rangers 5:1

Atlanta Thrashers : Washington Capitals 5:0

Pittsburgh Penguins : Carolina Hurricanes 5:4 - po podaljšku

Detroit Red Wings : Minnesota Wild 3:4 - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.