Šport
24 ogledov

Nov poraz za zmaje in železarje

Žurnal24 main
Jubiljeno deseto kolo lige Ebel se ni razpletlo po željah Acroni Jesenic in Tilie Olimpije. Gorenjci so s 4:1 klonili v Celovcu proti KAC, Ljubljančani pa v dvorani Tivoli s 7:5 proti Graz 99ers.

Slaba napoved pred večnim derbijem
Zmaje in železarje naslednji petek v 11. kolu lige Ebel čaka drugi večni derbi v letošnji sezoni, ki bo tokrat v dvorani Podmežakla. Poraza obeh ekip v tokratnem kolu pa nista nič kaj vzpodbudna pred petkovim medsebojnim obračunom.

Hokejisti Tilie Olimpije so v desetem kolu lige Ebel doživeli prvi poraz na domačem ledu po rednem delu. Pred približno 1.500 gledalci v dvorani Tivoli so izgubili z Grazom, ki je imel do tega kola enak izkupiček (4-5) kot Ljubljančani. Olimpija je s šestim porazom zdrsnila na osmo mesto v desetčlanski ligi razširjenega avstrijskega prvenstva. Zmaji so tokrat razočarali zveste gledalce, saj z izjemo nekaj navdahnjenih minut na začetku druge tretjine niso pokazali prave borbenosti in želje po uspehu. Graz jih je v prvi tretjini presenetil z dvema zadetkoma, ko so imeli zelenobeli igralca manj na ledeni ploskvi, odlične uvodne minute nadaljevanja pa so med ljubljanske ljubitelje najhitrejše moštvene igre na svetu vrnile optimizem. Najprej Tomi Mustonen, nato pa Andrej Hebar ter Žiga Pance so v dobrih dveh minutah dosegli tri zadetke in obrnili rezultat na semaforju. Toda tako hitro kot je prišlo veselje, je sledil nov udarec za Tilio Olimpijo. Graz je dvajset sekund za vodilnim zadetkom Ljubljančanov izenačil na 3:3, dve minuti kasneje pa znova povedel. Tega udarca Ljubljančani niso preboleli, celo več, v zadnji tretjini so dobili še tri zadetke in dvorano zapustili z dobrim pol ducata golov.

Marcel podal Davidu
V 10. kolu sta se od Slovencev v razširjenem avstrijskem prvenstvu, ki ne nastopajo za Olimpijo in Jesenice, najbolj izkazal brata Rodman. Za zmago Dunaja s 7:4 proti Medveščaku je Marcel zabil prvi gol po podaji Davida. Robert Kristan je imel v vratih medvedov le 79 odstotkov ubranjenih strelov, medtem ko se Sašo Rajsar in Rok Jakopič nista vpisala v statistične podatke. Tomaž Razingar in Greg Kužnik se nista vpisala med strelce ali podajalce ob zmagi VSV po kazenskih strelih proti Linzu (odločilni kazenski strel je zadel nekdanji branilec Olimpije Kevin Mitchell). Aleša Kranjca pa ni bilo v postavi Sape, ki je proti Salzburgu klonila šele po "loteriji".

Slovenskim državnim prvakom na gostovanju pri vodilnem KAC ni uspelo nadaljevati zmagovitega niza. Za to so v prvi vrsti krivi sami, saj so bili na ledu najmanj enakovreden tekmec, a so za ugodnejši rezultat zapravili preveč priložnosti. Junak domače zmage je bil vratar Rene Swette z 31 obrambami. Bolje so začeli domači. Jaakko Suomalainen je prvič posredoval že v prvi minuti po strelu Davida Schullerja. Pritisk domačih je prekinil jeseniški udarni napad. Po podaji Andreja Židana je imel lepo priložnost Rok Tičar, ki je z dveh metrov z backhandom zgrešil vrata. V sedmi minuti je moral na klop za kaznovane napadalec Jesenic Robert Sabolič. Celovški zmaji so potrebovali le 18 sekund, da so izkoristili številčno premoč. To je bil edini zadetek v prvi tretjini, čeprav so imeli predvsem Jeseničani kar nekaj priložnosti. Tako kot tekmo, so tudi drugo tretjino bolje začeli domači, njihov pritisk se je obrestoval v 33. minuti, ko je s petardo z modre črte pokritega Suomalainena matiral Kirk Furey. Jeseničani so se po tem zadetku za nekaj trenutkov zmedli in ponudili priložnost Markusu Pirmannu, ki se je nenadoma sam znašel pred Suomalainenom. Uspešnejši je bil jeseniški vratar. Na nasprotni strani je prišlo do izključitve Avstrijcev, kar so Jeseničani izkoristili. Po strelih Marca Cavosieja in Tičarja, je na pol prazno mrežo domačih vrat zatresel Žiga Jeglič. S tem so Jeseničani po 157. minutah igre na medsebojnih tekmah v letošnji sezoni končno le premagali celovško obrambo. Ob koncu druge in na začetku tretje so se nevarne akcije gostov kar vrstile, toda napadalci so bili neučinkoviti, za kar je sledila kazen. Domači kapetan Dieter Kalt je v 47. minuti preigral Suomalainena, nato zadel vratnico, odbito ploščico pa je v mrežo pospravil Tyler Spurgeon. Sledilo je še nekaj priložnosti Gorenjcev, ki so na koncu poskusili še brez vratarja, toda brez uspeha. Še več, prejeli so še en gol.

Lestvica:
1. KAC Celovec 16 točk
2. VSV Beljak 14
3. Vienna Capitals 12
4. Red Bull Salzburg 12
5. Acroni Jesenice 11
6. Medveščak Zagreb 10
7. Graz 99ers 10
8. Tilia Olimpija 9
9. Sapa Fehervar 8
10. Black Wings Linz 6

Liga Ebel, 10. kolo:

KAC Celovec : Acroni Jesenice 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Craig (7), Furey (33), Spurgeon (47), Schuller (58); Jeglič (37)

Tilia Olimpija : Graz 99ers 5:7 (0:2, 3:2, 2:3)
Mustonen (23), Hebar (24), Pavlin (25), Ž. Pance (44), Sachl (60); Peintner (6, 45), Werenka (18), Ouellette (25), Herzog (27), Woger (42), Brunnegger (56)

Vienna Capitals : Medveščak Zagreb 7:4 (4:1, 1:2, 2:1)
M. Rodman (4), Fortier (9, 9), Larose (12), Bouchard (25), Rotter (45), Pinter (60); Rabbit (17, 30), Lovrenčić (32), Sandrock (55)

Black Wings Linz : VSV Beljak 3:4 (3:0, 0:0, 0:3) - po kazenskih strelih, odločilnega je zadel Mitchell
Healey (7), Mayr (10), Shearer (13); Damon (49, 49), Ferland (60)

Red Bull Salzburg : Sapa Fehervar 3:2 (1:0, 0:0, 1:2) - po kazenskih strelih, odločilnega je zadel Ryan Duncan
Welser (14), Mühlstein (58); Vaszjunyin (43), Sofron (52)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.